Öncelikli olarak şunu söyleyelim; yaş önemli değil gerekirse 1 aylık bebeğe de genel anestezi uygulanabilir. Genel anestezinin belli başlı yan etkileri, riskleri elbette vardır. Bunları herkes bilir zaten. Burada önemli olan şey kızınızın sahip olduğu sorun nedir? Eğer günlük yaşantısını etkilemeyecek basit şeylerse veya ileride daha büyük sorunlara yol açabilecek bir şey değilse bekleyebilirsiniz ve kanımca daha mantıklı olur elbette. Ancak böyle bir sorunsa ve müdehale ivediyse genel anestezi altında endikasyon vardır ve uygulanabilir. Bu tarz durumlar Anestezi doktoru tarafından detaylı bir şekilde incelenir zaten. Ameliyat öncesi genel metabolizması nasıldır, kan değerleri ve hatta basit bir gribal enfeksiyon varsa bile acil bir durum değilse ertelenir. Ekipman konusunda emin değilim ancak küçük diş polikliniklerinde falan gerekli ekipmanlar yoktur. Diş operasyonlarında entübasyon dediğimiz işlem ağızdan değil, burundan yapılır. Onun haricinde ekstra bir ekipman sorunu yoktur yani. Benim bildiğim kadarıyla neredeyse her hastanede çocuk operasyonları yapılabilir.
Hocam değerli yorumun için çok teşekkür ederim, doktorun dediğine göre farklı bir hastanede 750gr'lık prematüre bebeği bile uyutmuş. Burası bir devlet hastanesi devlet diş hastanesi. Entübasyon sırasında makine bir problem çıkartır mı ? müdahalesi nasıl bunları merak ediyorum açıkçası bu konuda da yeterli bilgiyi sağlamıyorlar ve her seferinde her zaman risk vardır deniyor.. Kızım olmasa ben olsam problem değil de kızım ayrı benim için. Makine yeterli havayı sağlayamıyor dediği olay hakkında nasıl bir sağlama gerekli olabilir ben o konuyu tam anlayamadım bu konuda bilginiz var mı?
Merhaba Hocam, öncelikle çokça geçmiş olsun, Allah şifa versin. Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak ayrıca aneztezi konusunu bir ara araştırmış kendimde almak istemiyorum çünkü hastanenin daha önce bu konuda deneyimi ve anastezici hocanın bu alandaki deneyimi çok çok önemli çünkü konu deneyime ve kriz yönetime bakıyor. Ama anastezide ekipman çok önemli nasıl 16 kilo kaldırabilir gibi dursada yine çocuğa özel ekipmanlar gerekecek. En azından yorumları iyi olan özel bir diş hastanesi denenebilir. Öncesinde hem görüştükten sonra hastane ve hoca yorumlarına iyice analiz edin. Özel üniversite hastaneleri veya araya kişi sokabilirseniz iyi çapa cerrahpaşa vs gibi üniversite hastaneleri de mantıklı olabilir.
Hocam mersinde ikamet ediyorum. Mersin'in en iyi özel hastanesinde bu işlemi yapmıyorlar diğer apartmandan bozma yerlerde var ama oralara güvenmektense devlet hastanesi daha mantıklı geliyor aynı cihazı mı kullanıyorlar farklı cihaz mı kullanıyorlar detaylı bilgi sağlamıyor özel hastaneler. benim endişem şu şekilde anestezi ilacını alır uyur entübasyon yapılır fakat makine yeterli şekilde nefes alışverişini sağlayamazsa nasıl bir işlem yapıyorlar? korkum bu