hocam bilmediğimden soruyorum, para varmı bu işte? isim yapmadıktan sonra para kazanılabileceğini pek sanmıyorum şahsen
Hocam ilk kitabımı 2016 yılında çıkarttım, masrafları bile kurtaramadı

Amacım para kazanmak değil zaten, sadece sevdiğim için yazıyorum.
Peki yazmadan, nasıl isim yapacak?
Çok zor
En az 275 en çok 350 bence. Görsele gerek yok.
Cinayet romanı bence yazma. Hele bu aralar. Çocuk genç almak istese ailesi aldırmaz. Korku olabilir aşk hep tutar.
Ek: 150 çok az
Hocam 2016'da Biz sevdik mi "lâl" oluruz. adlı ilk kitabımı aşk romanı olarak çıkarttım. Günümüzde dediğiniz gibi sıkıntı olabilir ama sadece cinayet ya da polisiye değil dinler vb. anlatımlar da var içinde. Hayalim bu hikayeyi bitirip romanlaştırmak olduğu için buna odaklandım.
Günümüzde ki torpil oranı o kadar fazla ki, emek hırsızları da aynı şekilde. Bence günümüz Türkiyesinde imkansız diye birşey yok
Ben 2016'da o torpilin nasıl işlediğini iyi gördüm
Sayfanın önemi yok bence. İdeal olan hikayeyi sürükleyici bir şekilde anlatması.
Teşekkür ediyorum..
Söz konusu olan polisiye / gerilim tarzı ise ve kitap beni sararsa 500 sayfayı da, daha fazlasını da rahatlıkla ve hızla okurum. Ama memlekette kitap okuma alışkanlığı konusunda ilerleme olduğunu sanmıyorum, hatta gerileme bile olmuştur belki. Bu yüzden, kalın bir kitap göz korkutucu olabilir.
Yapay zekayı editör olarak denediniz mi - ben bu şekilde kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Onlarca kere "Yazılarımı kendim yazarım, senin işin editörlük" dediğim halde hala arada bir niyetlendiğim şeyleri kendi yazmayı teklif ediyor, bazen metin de atıyor hatta. Buna alıştım artık, ayrıca neyse ki zaman içinde baya azalttı. Fakat düzeltme için iyi bir yardımcı. Gereksiz tekrarları falan çabuklukla buluyor. Her söylediğini beğenip kabul etmiyorum ama tavsiyeleri büyük oranda mantıklı geliyor. Bütün veya parçalar halinde atarak fikir almak verimli olabilir.
Başarılar dilerim kitabınız için, yolunuz açık olsun.
Teşekkür ediyorum öncelikle, iyi dilekleriniz için. Yapay zekayı denemedim, özgün bir şey olsun istedim ama editörlük kısmı için mantıklı geldi, hangisini önerirsiniz ?
300-500 bence. Bu seviyede sıkmadan okuyucuyu tutabiliyor.
Teşekkür ediyorum..
Polisiye romanının seveni ayrıdır. Hikâye iyiyse okunur. Sayfa sayısının ne önemi var? Önemli olan üslup, konu, okuyucuyu kendisine cekmesidir. Ahmet Ümit'in kitaplarına bakın. Uzun kitapları da var kısa kitapları da...
Fikirlerinizi öğrenmek için sordum hocam, düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
Hikayeni ne kadar anlatmak istiyorsan o kadar sayfa
Güzel bir tespit, teşekkürler..