Merhabalar, bir kaç gündür kafamı karıştıran bir durum var. Bilgi sahibi olan cevaplayabilir mi?
Konunun kısaca özeti;
  1. Tehdit suçundan, bir akrabam beni polise şikayet etmiş.
  2. Şikayetin yapıldığı günün akşamında 22:30 gibi şikayetin yapıldığı polis karakolundan beni aradılar.
  3. x akrabanız sizi tehdit suçundan şikayet etmiş, karakoluna gelip ifade verin dedi.
  4. İkametimin farklı olduğunu başka şehirde ikamet ettiğimi, bulunduğum şehir de ifade vereceğimi söyledim. Bana polis, dosya numarasını verdi bu dosya numarası ile ifade veriniz dedi.
  5. Ertesi gün, bulunduğum bölgedeki polis karakoluna gittim. Buradaki polislere durumu izah ettim. Kendileri savcılık kararı olmadan ifade alamayız dediler. Üstlerine gittim, İstanbuldaki karakoldan böyle böyle dediler dosya numarasını verdim.
  6. Bu sefer buradaki polis, benim telefonumdan istanbuldaki karakolu aradı. "devrem savcılık kararı yok, ifade verme konusunda neden zorluyorsunuz. savcıya bildirin." gibisinden bir ifade kullandı. Biraz daha konuşulduktan sonra anladım dedi ve kapattı telefonu.
  7. Sonrasında bana, seni şikayet eden kişi kendisi arattırmış polisi gibisinden bir ifade kullandı ifadeni vermek istersen ver vermek istemezsen verme gibisinden bir şey dedi. Bende gelmişken ifademi verdim.
Sorum şu; Polisin böyle bir şey yapması, savcılık kararı vs. olmadan ifademin alınması absürt bir durum değil mi?