Merhaba arkadaşlar,
Ay başında bu ay toparlıyorum deyip ay sonunda banka hareketlerine dedektif gibi bakan tayfadanım. Market, fatura, taksit, borç, ufak bir şey aldım derken para bir şekilde buhar oluyor.
Ben de kendi ihtiyacımdan dolayı gelir-gider, borç, yatırım ve bütçe takibi için ufak bir panel yaptım.
Demo:
https://www.kerimergul.com.tr/cuzdanim
Kodlama tarafında profesyonel değilim. Projeyi büyük ölçüde yapay zeka desteğiyle geliştirdim. Ben anlattım, o yazdı; ben denedim, bazen çalıştı, bazen patladı, sonra toparladık. Ortaya da böyle kişisel finans takip sistemi gibi bir şey çıktı.
Panelde gelir ve gider kayıtları tutulabiliyor. Maaş, ek gelir, market, kira, fatura, ulaşım, kredi ödemesi gibi kalemleri ekleyip ay sonunda paranın hangi tarafa kaçtığını görebiliyorsunuz.
Borç/kredi takibi de var. Toplam borç, ödenen tutar, kalan miktar, taksit ve vade gibi bilgileri takip edebiliyorsunuz. Kafadan galiba 2 taksit kalmıştı diye tahmin yürütmek yerine sistemden bakıyorsunuz.
Yatırım tarafında döviz, altın, gümüş gibi kalemler için takip alanı mevcut. Canlı kur bölümünde dolar, euro, sterlin, gram altın, çeyrek altın ve benzeri değerleri görebiliyorsunuz.
Bir de hedef sistemi ekledim. Telefon, tatil, acil durum parası, araba hayali veya herhangi bir birikim hedefi oluşturulabiliyor. Ne kadar birikti, ne kadar kaldı gibi şeyleri gösteriyor.
Düzenli işlemler için otomasyon bölümü var. Maaş, kira, aidat, fatura gibi her ay tekrar eden şeyleri tanımlayıp sistemin otomatik işlemesini sağlayabiliyorsunuz.
Rapor kısmında da aylık gelir-gider durumu, en çok harcama yapılan kategoriler ve genel bütçe özeti gibi bilgiler çıkıyor. Bazen insanın moralini bozuyor ama gerçekler acıdır.
Şunu özellikle belirteyim, mükemmel yazılım yaptım iddiasında değilim. Bu proje benim için hem ihtiyaçtan doğdu hem de yapay zeka ile nereye kadar gidilebilir diye güzel bir deneme oldu. O yüzden R10daki tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum.
Teknik olarak PHP ve MySQL ile çalışıyor. PDO kullanılıyor. Şifre tarafında password_hash / password_verify var. Canlı kur tarafında gereksiz sorgu atmamak için cache mantığı kullandım. Arayüzü koyu temalı ve mobilde de kullanılabilir tutmaya çalıştım.
Özellikle güvenlik, veritabanı yapısı, performans, arayüz ve kullanıcı deneyimi tarafında önerilerinize açığım. Şurası güzel olmuş, şu kısım riskli, bunu böyle yapsan daha mantıklı olur gibi her yorum benim için değerli.
Kısacası ay sonunda para nereye gitti? sorusuna cevap ararken böyle bir panel çıktı ortaya.
Profesyonel muhasebe programı değil, banka uygulaması değil. Kişisel kullanım için yapılmış, geliştirilmeye açık bir gelir-gider ve bütçe takip sistemi.
Demo:
https://www.kerimergul.com.tr/cuzdanim
Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi beklerim.