Selamlar R10, sizlere yeni Sanallaştırma otomasyonum olan
AdaVM'den bahsetmek istiyorum,
AdaVM, modern hosting şirketleri, veri merkezleri ve sistem yöneticileri için geliştirilmiş, yüksek performanslı bir
VDS Yönetim ve Otomasyon Paneli'dir. AutoVM gibi sektör standartlarını referans alarak geliştirilen AdaVM, hızı güvenlikle birleştirirken kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşır.
🚀 Temel Mimari Özellikleri
1. No-SSH Güvenlik Protokolü
Geleneksel panellerin aksine AdaVM, fiziksel sunucularınıza SSH üzerinden bağlanmaz.
- Çalışma Prensibi: VMware ESXi ve Proxmoxun kendi RESTful API katmanlarını kullanır.
- Avantajı: Sunucularınızın SSH portunu tamamen dış dünyaya kapatabilir, böylece kaba kuvvet (brute-force) saldırılarını %100 engelleyebilirsiniz.
2. Stateless & encrypted Data Flow
Tüm veri trafiği (Panel -> Sunucu -> Faturalandırma Yazılımı)
AES-256-GCM şifreleme algoritması ile korunur.
- Gelişmiş Gizlilik: Veriler iletilirken geçici anahtarlar kullanılır ve işlem bittiğinde bu anahtarlar bellekten tamamen silinir.
3. Hibrit Sanallaştırma Desteği
Tek bir panel üzerinden hem
VMware ESXi (vCenter dahil) hem de
Proxmox kümelerinizi yönetebilirsiniz. AdaVM, farklı lokasyonlardaki veri merkezlerini tek bir merkezde birleştirir.
🛠 Fonksiyonel Özellikler
Kullanıcı (Müşteri) Paneli Özellikleri:
- Anlık Format (Re-Install): Kütüphanedeki onlarca ISO/Template arasından saniyeler içinde işletim sistemi kurulumu.
- Güç Yönetimi: Start, Stop, Reboot, Resume ve Suspend işlemlerini milisaniyeler içinde gerçekleştirme.
- Snapshot Yönetimi: Hatalı yapılandırmalar öncesi anlık geri dönüş noktası oluşturma.
- VNC Konsol: Sunucuya network erişimi kaybolsa bile tarayıcı üzerinden doğrudan ekran erişimi.
Yönetici (Admin) Paneli Özellikleri:
- Akıllı IP Havuzu: IPv4 ve IPv6 adreslerini bloklar halinde tanımlama ve boşta olanı otomatik atama.
- Kaynak Limitör: CPU çekirdek limiti, RAM miktarı, Disk I/O ve Network band genişliğini müşteri bazlı kısıtlama.
- Gelişmiş Loglama: "Hangi kullanıcı, hangi IP ile, ne zaman, hangi işlemi yaptı?" sorusunun cevabı saniyesi saniyesine kayıt altında.
🔌 Entegrasyon Kabiliyetleri
AdaVM, ticari döngünüzü bozmadan mevcut sistemlerinize entegre olur:
- WHMCS & WiseCP Modülleri: Sipariş onaylandığı anda sunucuyu kurar, bilgileri müşteriye mail atar ve borç ödenmediğinde sunucuyu otomatik askıya alır.
- Otomatik Network Yapılandırması: MikroTik ve PowerAdmin entegrasyonu sayesinde IP atamaları sonrası MAC adresi eşleşmelerini ve gateway ayarlarını manuel müdahale olmadan tamamlar.
(Kaynak: Gemini/Nano Banana, tanıtım görseli olarak hazırlanmıştır.)
Projeye başlayalı yaklaşık 1 hafta oldu ve şuana kadar yaptıklarımı sizinle paylaşmak istedim. Kısaca
AdaVM rakiplerine kıyasla API sistemi ile en hızlı şekilde Veri merkeziniz, hosting firmanız ve sunucularınız için 7/24 bir şekilde çalışmakta. Projem hakkında olumlu & olumsuz yorumlarınız bekliyorum, bu projede görmek istediğiniz fikirleriniz var ise paylaşabilirseniz çok sevinirim, sizlerin fikirleri benim ve projem için çok değerli. İyi akşamlar