Merhabalar
bir kaza yaptım ve ben hatalıyım. Motosikletim ile yaptığım bu kazada tutanak tutmadık. Karşı taraf masrafın 15k olduğunu belirtti.
Fotoğraf var ama tutanak yok, sigorta bu durumda ödeme yapar mı? Yada en iyi ne yapmak gerekir ?
dostum zaman damgalı fotoğrafların varsa ilerde oluşacak ispat durumunda göstermen için iyi olur. Kazandan çok zaman geçmedi ise sonrada tutanak tutulabilir karşı tarafta razıysa sorun yok genelde olay yerinde tutulmadığında uygun bir zamanda beraber tutulabilir. Önemli olan fotoğraflar zaten ama onu şuan bir yere zaten göndermeyeceksin. Tutanağı tutun karşı taraf servise gitsin hasar dosyası açtırsın sigortadan onun masrafını karşılar değer kaybına kadar sorun olmadan alabilir. Araç serviste yattığı sürece araçsız kaldım diye sonradan sana bir resmi talep gelirse de maalesef onu cebinden ödemek zorundasın bu tercih meselesi ama servisler hasar için gelen araçların tüm bilgilerini izinsiz bu işi yapanlara sattığı için illa onu bir şirket veya avukat arayarak gel bu hakkın var vekalet ver biz halledelim tarzında arayacaktır.
geçmiş olsun destek olacağım birşey olursa sigorta ile alakalı yazabilirsin.