brktkrgll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun süredir araştırdığım ve uğraştığım iki farklı konuda, forumdaki tecrübeli arkadaşların bilgisine ve yönlendirmesine ihtiyacım var.

1. Oracle Cloud Always Free (4 OCPU / 24 GB RAM) durumu

Bildiğiniz gibi Oracle'ın ömür boyu ücretsiz sunduğu bu ARM sunucu nimetinden faydalanmak istiyorum. Yaklaşık 1 haftadır script/bot kurup sunucu oluşturması için kendi haline bıraktım ancak sürekli kapasite doluluğu (Out of capacity) hatasına takılıyor. Bölgeyi yakın diye riyad seçme gafletine düştüm ve sanırım burada kapasiteler çok az. Frankfurtta 3 büyük sunucu altyapısı varmış ancak bölge değişmiyor maalesef. Yeni hesap açıp oluşturmaya çalıştım ancak free tier için onay alamıyorum o hesaba tüm cihazların ve modemlerin ipsini kontrol ediyor sanırım ne yaparsam yapayım olmuyor.

Aranızda yakın zamanda bu ARM sunuculardan düşürebilen var mı?
Bu hesaplar yada sunucular para ile satılıyor mu alırsam ve kendi iplerim üzerinden bağlanırsam ban yer miyim ? piyasası nedir bunların ?

Uzun zamandır bu OCI sunucuları kullanan ve sürecin işleyişi hakkında yardımcı olabilecek/tavsiye verebilecek hocalarımın yorumlarını bekliyorum.

2. NVIDIA NIM API Kaydı ve SMS Onayı (Numara Kiralama)

İkinci konum ise yapay zeka modellerini ücretsiz kullanabilmek için NVIDIA NIM platformuna kayıt olma süreciyle ilgili. Platform üzerinden API Key üretmek istediğimde SMS onayı istiyor ancak Türkiye lokasyonu desteklenmediği için TR numaralarına SMS gelmiyor.
Bu SMS engelini aşmak için sanal numara kiralama servislerini (sms-activate, 5sim vb.) kullanan oldu mu?
Hangi ülkenin numarası sorunsuz onay alıyor? Numara kiralayıp kayıt olduktan sonra hesabın kısa sürede banlanması gibi riskler yaşanıyor mu?
Bu numara onayı konusunda yardımcı olabilecek var mı ?

Şimdiden vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkürler.
Nvidia modellerinden çok daha iyi modeller mevcut ücretsiz belli bir kota kapsamında sağlanan, openrouter'in sitesine bakabilirsiniz bunun için.