Merhaba hocam,

Öncelikle bu hobiye hoş geldiniz. Ancak üzlürerek söylüyorumki resimde çok fazla hata görüyorum. Bundan dolayı yakın bir zamanda balık kaybı yaşamanız muhtemel.

1-) Su çok berrak gözüküyor. Suyu dinelndirdiğinizi belirtmediğiniz içinde yeni doldurulduğunu varsayıyorum. Bundan dolayı sudaki klor balıkların mukozasına zarar verecek ve bağışıklıkları azalacak.
2-) Aşılama yapmadığınızı varsayıyorum. Bundan dolayı balıklarda önce beyaz benek rahatsızlığı göreceksiniz sonrada stresten ölümler gözlemleyeceksiniz. Japon türü daha dayanıklı ama yinede tehlike oluşturacaktır.
3-) Akvaryum boyutu çok küçük. Bu boyutta ben balığın türüne ve boyutuna göre sayısı değişkenlik göstersede bu akvaryuma 1 japon balığı bile fazla gibi. Eğer akvaryum alamıyorsanız daha küçük türlere (lepistes gibi) geçmenizi öneririm. Çünkü:
3.1-) Japon balıkları çok fazla dışkı üretir ve bu boyutta bir akvaryumda sıkça dinlenmiş su ile %20 oranında su değişimi yapmazsanız balıklarınız amonyaktan ölür.
3.2-) Bu akvaryuma koyacağınız filtreler yetersiz kalır ve bakteri kültürü oluşması da uzun süreceği için sürekli suda yeşillenme ve koku yaşarsınız. Hobinizi yapamazsınız.
3.3-) Odayı havalndırmak istediğinizde akvaryum bir anda çok ısınacak ve camı kapattığınızda bir anda hızlıca ısınacaktır. Bu da balıklarınızın hızlı hastalanmasına neden olacaktır.

Isıtıcı konusunda da bu tür balıklara ısıtıcı almana gerek yok. Sadece ortam havalandırmasından dolayı ani ısı düşüşü yaşamamak için ufak bir ısıtıcı ve oda sıcaklığı şeklinde ayarşayabilirsiniz. Normalde çalışmaz ama siz camı açtığınızda çalışır.

Son ekleme: Akvaryumda bakteri kültürü çok önemlidir. Uzunca yazamayacağım ama bakteri kültürünün sağlarsanız ve diğer hususlara dikakt ederseniz uzun yıllar çok sağlıklı balıklarınız olur. Su sürekli cam gibi berrak olur. Biraz araştırmanız yararınıza olacaktır.