arkadaşlar bilip bilmeden saymışlar.
Bir esnaf olarak çevremde denk geldiğim diğer esnaflardan örnek vereyim.
Yanım cep telefonu dükkanı, ve caddemizde toplamda 15 üstünde cep tefonu işi yapanlar ile dolu ve sadece bu caddede 15 dükkan var. Hemen hepside kira olup her ay en az 15 bin TL veriyorlar.
ben bakkal işletiyorum allahtan işyeri bana ait. Yoksa dayanamazdım!
Geçen caddedeki bir telefoncu esnaf geldi üsten konuştu yahu şu metrodan ne kadar kazanıyorsun (5 TL) dedim kendisi çok kurnaz biri ancak ağzından da baklayı çıkarıyor tabi.
Onun işyerinde sadece cep telefonu satmıyor kılıf vb. ürünlerde satıyor ve ayrıca diğer telefoncular ile işbirliği yapmış kendisi tamir ettiriyor cihaz başı 350 TL alıyor ve günde en az 10 cihaz getiriyorlar. Geliri sen hesapla.

2 yıl önce dükkanımın üstündeki yıkık dökük evi ve arkadaki 250 m2 lik arsayı kuyumcu ile ortak aldılar 2 milyona. (ne kadar araya girsek de abimlerde para çıkmadığı için alamadık ve sonra çok pişman oldular.) Orayı alıp güzelce restore edip 2 büyük işyeri diktiler ve sonra kuyumcu ile yollarını ayırdı kendisinin tek oldu. Şuanda oranın değeri 50 milyon TL!

Demek istediğim birşeyi zamanında yapmalısın korkarak sağına soluna fikir danışarak olan cesaretini de yok edersin. bugün 1 milyon hiçbir şey artık. Adam sana ne güzel gel bak demiş ortak ol demiş bir nevi sana yol sunmuş ve senin işi öğrenmeni istiyor. Bak ben girişimciyim sana tavsiyem kesinlikle o tutarda ise sana bu iş çok iyi yeni yollar getirecektir. Zamanla işi öğrenip belki de sende toptan işine gireceksin.