Selamlar,
Runterrayı burada kısaca anlatmak istiyorum ama açıkçası bu benim için bir uygulama yaptım koydum seviyesinde bir şey değil. Daha çok kafamda uzun süredir dönen bir fikrin hayata geçmiş hali. Şöyle bir noktadan çıktım: İnsanlar koşuya genelde bir hedef için çıkıyor ama o motivasyon bir süre sonra düşüyor. Ben de bunu biraz değiştirmek istedim. Koşuyu sadece spor yaptım seviyesinden çıkarıp, insanın gerçekten içinde olduğu bir şeye dönüştürme fikri oluştu. Runterranın mantığı aslında basit. Dışarı çıkıyorsun, koşuyorsun ve GPS ile çizdiğin rota haritada iz bırakıyor. Ama bu iz sadece bir çizim değil; zamanla senin kontrol ettiğin bir bölgeye dönüşüyor. Yani farkında olmadan şehir üzerinde bir şey inşa etmeye başlıyorsun. Ama işin asıl canlı kısmı burada başlıyor çünkü bu harita sana özel değil. Aynı şehirde başka insanlar da koşuyor, aynı sistemi kullanıyor. Bu da doğal olarak bir rekabet oluşturuyor. Kim nerede koşuyor, kim hangi alanı almış, kim nerede güçlenmiş
harita sürekli değişiyor.
Bunu biraz daha derinleştirmek için sistemin içine stratejik bölgeler ekledim. Yani bazı alanlar sadece alınan yer değil, daha değerli ya da daha kritik noktalar haline geliyor. Bu da insanı düz koşudan çıkarıp biraz daha düşünerek hareket etmeye itiyor. Nereye koşsam, nereden dönsem, nasıl bir alan kapatsam gibi şeyler bir anda işin içine giriyor. Bir de harita üzerinde sürpriz kutular var. Koşarken rastgele karşına çıkabiliyor ve açtığında sana küçük avantajlar, ekstra puanlar ya da farklı etkiler verebiliyor. Bu da işi biraz daha beklenmedik anlar tarafına çekiyor. Sadece planlı koşu değil, aynı zamanda keşif hissi de var. Bir bölgeyi aldıktan sonra iş bitmiyor tabii. Eğer oraya geri dönmezsen, zamanla o bölge zayıflıyor. Yani sahip olduğun şeyin sadece almakla kalmaması gerekiyor, aynı zamanda koruman da gerekiyor. Bu da insanı ister istemez düzenli hareket etmeye itiyor.
Benim için en önemli şey şu oldu aslında: bunu yaparken insanların sadece koşmaması, aynı zamanda dışarı çıktıklarında bir anlam hissetmesi. Boşuna çıkmadım hissi. Şu an Runterrayı daha başlangıç aşamasında görüyorum ama kafamda büyüttüğüm şey çok daha büyük. Haritanın gerçekten yaşayan bir dünyaya dönüşmesini istiyorum. İnsanların koşarak şehir üzerinde iz bırakması, rekabet etmesi, bazen kaybetmesi bazen geri alması
Denemek isteyen olursa geri dönüşler benim için gerçekten önemli. Çünkü bu iş biraz da geri bildirimlerle şekillenecek. Yatırımcı arkadaşlar ayrıca DM atabilir.
website:
https://runterra.app/
Appstore:
https://apps.apple.com/tr/app/runter...761369575?l=tr