Webo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben TRABİS’le görüştüğüm için konuya teyitli bir cevap yazdım.
İnsanları boş yere kışkırtıp ne TRABİS’i ne kayıt kuruluşlarını ne de alıp satmaya çalışanları uğraştırmayın.

Mevzuat com.tr nin de belgesiz olduğunu söylüyor.
bossohbet.com.tr yi en sevdiğiniz firmadan kaydedin bakalım belge gerekiyor mu?
Sonra da gidip TRABİS’e şikayet edin mevzuata uymuyor diye.
.tr alan adı .com .net gibi genel alan adı değildir. Öncelikle bunu bilerek işlerine devam etmelisin.

Tahsise kısıtlı alan adları ve tahsise kapalı alan adları listesi mevcut Trabis tarafında. Şu anda bunu herkese açık yayınlamıyorlar. Bu yönetmelikle belirleniyor ve mevzuata da uygun.

Eğer bahsettiğiniz alan adına belge isteniyorsa, alan adı kayıt talebini alan Trabis, içinde "sohbet" kelimesi geçtiği için alan adını otomatik onaylamamış olabilir. Takıl listesinde olan bir kelimeden ötürü. Bu listeyi oluşturan her kimse her öne gelen Türkçe kelimeyi bu listeye dâhil etmiş gibi.

Basit bir belge doldurarak bu alan adını neden kullanmak istediğinizi yazan bir dilekçe gönderirseniz başkaca bir sorun yoksa alan adınızı kaydedeceklerdir.

Ayrıca ben whois değişikliği için konuyu cevapladım. Siz bambaşka bir sorunu bahane ederken beni "kışkırtıcılık" yaptığımı söylüyorsunuz.

Bir kaç sayfa kitap, dergi ve makale oku. Bir sorunla karşılaştığında da "bunlar böyle, bunlar zaten şuna da sorun çıkarıyorlar, hiç uğraşmayayım en iyisi" modunda olan birisine göre değil bu sektör. Önüne bir çok problem çıkacak. Sadece söylenmek yerine biraz uğraşıp çözmekle uğraş.