Tr alan adları 3. yılını dolduruyor sanırım ve ilk 3 yıl devri yapılamıyor bu arada başkasına devredebiliyorsunuz bende de .tr alan adı var ben test ettim arkadaşa devrini yapabiliyorum. Bu arada şimdi marka tescil deniyor ancak bu marka tescillerinde şöyle bir durum var adam eğer tüm marka tescillerini aldıysa o senden alabilir yani teskstil insaat vs vs bir sürü tesciller var tüm hepsini almalı sen inşaat üzerine alan adı almışsındır o ise testil markası onu yapmıştır ve sen tekstil amaçlı o markayı kullanmadıkça senden alamaz ben böyle biliyorum. Birde marka olmayan domainse senden alamazlar bunun için
https://www.turkpatent.gov.tr/arastirma-yap sitesinden sorgulama yapabilirsini. Bu arada .com abd ye ait ve gerekirse abd de açılan dava ile senden o .com alan adını bile alabilirler. Yani markadı ilk tescil eden olmadıkça her zaman senin elinden çıkabilir. Gerçek manada kullanman lazım. Bende .tr alan adları aldım kendim içinde aldım satmak içinde aldım beklemedeyim. Ya zarar edicem yada kazancım olacak buda benim yatırırmım ama bu alan ismini sana 10bin tl deseydi sen alırmıydın? Aldın diyelim transfer edilebiliyor. Sonuç olarak buna engel yok. sadece sahip kısmında ilk alan kişinin ismi geçiyor onuda şuan çözmeye çalışıyorlar