Selam olsun,
10 yıldır OnePlus telefonumu kullanıyordum çokta memnundum yani ama artık çalışmama kararı aldı ve bunu belli etmeden biranda bana tebliğ etti.
Bayi olan bir arkadaşa ne önerirsin dedim öğle saatlerinde az önce Xiaomi 15T kargoladığını söyledi.
Şöyle bir baktım fena değil gibi duruyor ama hiç Xiaomi kullanmadım iyidir diye tahmin ediyorum, hediye olduğundan dolayı da arkadaşa bir şey diyemedim elbette.
Neyse şimdi asıl mesele arkadaş onlarca banka, uygulama, hesap, ayarlar vs. aktarmak için planlama yapıyorum.
İçim sıkıldı geçici olarak şirketteki bir telefonu aldım bir iki acil banka uygulama kurayım dedim o bilmem ne onayı diğeri şu güvenliği daha iki tane şey kurarken yaşama sevincim gitti resmen.
Bu her yeni modele geçen arkadaşlara saygım ve bakış açım değişti.
İllaki kolay yollarını biliyorlardır ya da güvenlik gerektiren çok uygulamalar kullanmıyordur bilmiyorum ama lanet olasıca amerika dedim yani her ne kadar amerika malı olmasa bile ben yine lanetimi oraya yönelttim.
Bir banka benim telefon değiştirmemden ne diye şüpheli işlem görür?
Güvenlik anlıyorum ama ara beni kayıtlı numaramdan teyit al neden illa mobil uygulamayı kurup oradan onay istiyor hiç anlamadım.
Mobil onay vermek için mobil uygulamayı kurmam gerekiyor, e kurmak için mobil onay vermem gerekiyor.
Kimlik taratıyorum, sağa sola kafamı çevirip maymunluk yapıyorum kimlik fotoğrafıyla uyuşmuyorsunuz diyor. E yani yaş alıyoruz biraz değişiyoruz da benim işte.
Yani ben, benim! Arayın kayıtlı numaramdan teyit edin, sms gönderin tıklayayım kod varsa onu gireyim! Yok!
Sebep? Belki telefonunuz çalındı biz sizi düşünüyoruz.
E peki ne yapacağız?
Şubeye gelmeniz gerekiyor.
E yani sen beni uygulamayı yüklerken darlama telefon değiştirilebilen bir şey gireyim işlem yaparken yeni telefon için onay iste ama giriş yapayım en azından işlem yapamasam bile.
Çünkü inanmayacaksınız belki bir banka şubesine gittim ve mobil girişi hallettik geçici telefonla, geldim mağazaya dedim bir ödeme yapayım bu sefer şüpheli işlem olarak algılandı.
Bankayı aradım farklı bir cihazla ilk gönderiminiz için yüksek bir meblağ diye şüpheli görülmüş dendi.
Dedim ne yapacağız?
Şubeye...
Dedim sinkaf yani...
E 8 tane banka var + al sat yatırım uygulamaları var + 20 den fazla uygulama var.
Bir şekilde zamana yayıp yapacağım seve seve zira diğer ihtimali hiç etik bulmuyorum.
Elbette herkes uğraşıyor bunlarla hani keşfedilmemiş bir şey keşfetmiş gibi yazıyorum ama 10 yıldır hiç bunlarla uğraşmıyordum bir iç dökümü yapasım geldi.