akhadian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
10+ yıllık tecrübelerimden elde ettiğim sonuç şudur hocam.

Arayanın niyeti, neden aradığı, daha önce ilgisi olan alanlar, önbellek vs zırvaları ile sizin sonucunuz arama niyetini yansıtıyor ise tepeye oynar. Eğer niyeti karşılamıyor ise de aşağı atlar.

Bazen kendi sitelerimdeki benzersiz cümleyi seçiyorum, arıyorum, karşıma rakibim çıkıyor. Değerlendirme sonucunda siteleri analiz ediyorum her yönden daha öndeyim fakat yine de rakibim benim cümlemde bile benim önümde oluyor. Bakın kelime demiyorum, cümlemde.

Benim son zamanlarda tekniğim featured snippets sonuçları, FAQ mantığında kullanıcıyı doyuracak cümleleri buluyorum, sitemde alaklı sorulara tek tıkla hatta siteye girmeye gerek bile kalmadan cevap alabilmelerini sağlıyorum. Sonuç ne mi? Siteye giren yok ama gösterimler tavan. Mutlaka bunun da zararı vardır fakat araçlarda 200+ arama kelimesinde FS sonuçlarında 1. Sırada olmak da ayrı bir tatmin hissi veriyor.
Katkınız için teşekkürler.

Bu alanda emek harcayan insanların tek amacı para kazanmaktır. İnsanlarına radığı cevabı arama sayfasında verip cevabı üreten kaynağı es geçmeleri de ayrı bir haksızlık değil mi? Bu çok saçma değil mi? Arama sayfasında sonuç veriyorsan, tüm bilgi kendin üretmiş olman lazım. Oysa bilgiyi ve içeriği webdeki içerik üreticileri yazarlar sanatçılar, üreten herkes sağlıyor.