tekinsavage adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim demek istediğim şu Konteyner işi yakından bildiğim hatta imalatında çalıştığım bir iş kar marjı o kadar yüksek değilken bile kendi cebimden reklam parası zaman emek kreatif harcayıp düşük kar marjı elde etmek forumda o kadar çok yatırımlık iş varken bu işe neden insanlar yapsın konu sahibi şunu dese yine anlaşılır olur reklam parasını ben vereceğim sabit para yok komisyon ile çalışacak bu bile normal ama ben günlük 2 saatimi bana zarar ettirecek biri için neden harcayayım ve reklam yapmak istesem önce kendime gidip 100 tlye ticaret puanı kasar sonra kategori reklamı yaparım 6 aylık kurumsal plus almak çok pahalı değil işin özünde
Tam olarak anlatmak istediğim şey de bu hocam. Konuyu “bu iş mantıklı mı” üzerinden değil, “benim ayırdığım zamana ve bütçeye değer mi” üzerinden değerlendiriyorsunuz. Bu da zaten 5-10 bin TL bütçesi olan biriyle uğraşmak istemediğinizi gösteriyor.
Bunda problem yok; herkes kendi çalışma modelini seçer. Ama bunu sektör analizi ya da genel doğru gibi sununca iş değişiyor. Size uymayan model başkası için mantıklı olabilir. Mesele en başından beri buydu.
Kısacası, “bu iş yapılmaz” demiyorsunuz; “ben bu bütçeyle çalışmam” diyorsunuz. Bu ikisi aynı şey değil.