Herkese selamlar.
ben 21 yaşındayım ve kilom 110+ üstünde.
bu yüzden aylardır erteleme veya muaf alıp alamayacağım hakkında bilgi araştırıyordum.
burada bu konuyla alakalı pek bir bilgi bulamayınca sizlere bilgi vermek ve yardımcı olmak istedim.
ilk olarak kafamda bir çok soru işareti vardı. bir anlık gaz ile tecilimi bozdum ve yoklama başvurusu yaptım.
Ardından aile hekimine gidip askerlik başvurusunda bulundum ve kilomdan dolayı, hastane sevk oldu.
Evvelsi gün saat 12 olmadan hastanede olmanız gerekiyor. Bunu yakın bir arkadaşımdan öğrendim.
ardından saat 9 gibi hastane gittiğimde ilk danışma gittim beni birine gönderdi. O biride kimlik fotokobisini arkalı önlü 2 adet, ve sevk raporunu arkalı önlü fotokobi istedi.
Ardından hızlıca koşarak gittim ve belgeleri çıkarttım. aynı kişiye gittim. o beni sisteme girdi ve dahiliye yönlendirdi. Dahiliye kilomun fazla olduğunu ve buraya kaçıncı gelişim olduğunu sordu.
ilk olduğunu söyledim muhtemelen kaçıncı gelişim olduğu orada yazmıyor çünkü o gün herkes bunu sordu. ordan diyetisyen boy kilo ölçtüm. ordan tekrar dahiliye bir belge verdi
vezne gibi bir yere gönderdi orada da fotoğrafımı çektiler ve bana bir belge verdiler. o belge ile sağlık kuruluna yönlendirildim. o kadar çok yönlendirildim ki zaten kilo vermiştim.
sağlık kurulunda kayıdım açıldı ve evelsi gün 10 da burda ol dedi. Evelsi gün 10 da oraya gittim inanılmaz dolu ama sıra sistemi vardı. İsim bağırıyorlar içeri giriyorsun bir kağıt veriliyor gönderiliyosun.
ilk bir şaşırdım konuşmuyor muyuz? dedim. Bu arada oradaki herkes gözden yada farklı sebeplerden kamu görevlileri gibi bir çok kişi vardı. Sıra bana geldi içeri girdim. Tek kelime etmeden Ferhat, 1 yıl erteleme çık.
sonra anlık şaşırdım çıktım bende

2 3 hafta sonra belge geldi ptt ile 1 yıl erteleme yazıyor. Yanlız 1 yıl erteleme denilen 2027 yılı sonu değil. o sağlık kurulunun kararı verdiği günden sonra 1 yılmış.
Yani arkadaşlar 110+ iseniz askerlik yüzde 90 erteleniyor. 3 yıl böyle gidiyor sonra 3. yıl muaf alınıyor. evime geldim. ve 1 yıl sonra tekrar yoklama kaydı ile gideceğim.
Bu bilgiyi vermek istedim. Basit sanıyordum kilo verdik.