Hocam kuyumcunun isi altin alip satmak. Tamamen yasal. Bu adam kuyumcu mu? Borsaci mi? Banka mi? ATM mi? Internetten urun mu alip satiyor? BU ADAM BU SAYDIGIM MESLEKLERIN HEPSINI YASADISI YOLLARLA YAPMAYA CALISIYOR. Siz internetten bisey sattiginizda gelen para eger kirliyse dersinki devlete, bak kardesim ben bunu sattim aha buda kaniti ve konu kapanir. Ama bu arkadas bisey alip satmiyorki. Paranin izini kaybettirip bundan gelir elde ediyor.
Iyi dileklerin icin tesekkurler
Sizin de bu mesajınızda belirttiğiniz gibi tek sorunu yasal lisanslı olmaması. Arkadaş lisansı yok diye bu işe yardım yataklık ediyor gibi bir imaj çizmeniz hoş değil hocam. Tam tersine lisanslı olsaydı tepkiniz bu şekilde olmayacaktı. Konu yasal olarak yapıp yapmaması. Sonuçta kripto varlıklarda döviz niteliğinde bugün bankalardan bile al sat yapılabiliyor. O sebeple bu kadar ağır ithamlar hoş değil. Doğru söyleyeni 9 köyden kovmazlar doğruyu nasıl söylediğinize göre değişir olay. Mesajlarınızı alıntılayan bir çok kişinin de size anlatmak istediği bu. Anlatım biçiminiz. Sonuçta siz ne hakim ne savcı ne yargı biriminisiniz. Kişi böyle bir bozum işini yaptığını inkar etmiyor ama istinat edilen suçu dosya kapsamında öğrenmiş olduğunu varsayıyoruz aksi halde bile isteye bu suçu kendisinin yakalanacağını bile bile yapması zaten hayatın olağan akışına aykırı bir durum.