Dostum selam.
Sormuş olduğun soru insanlığın en eski sorularından biridir. "Ben öldükten sonra hayatta başardıklarım/yaptıklarım ne olacak" şeklinde bir sorudur esasen bu. İnternet dünyasında ise bu soru internet var oldu olalı var zaten. İsim vermeyeyim çok eski forum sitelerinde ingilizce olarak arattığında buna benzer milyonlarca yazı görebilirsin.
Günümüz için konuşacak olursak, siten bir derneğe, vakıfa vesaire ait değilse yani o siteyi canlı tutacak birileri yoksa günün birinde siten yok olacaktır ve yazdıkların da kaybolacaktır. Diyelim dernek veya vakıfa ait, o dernek veya vakıfın kendini fesih yapmayacağı da garanti değildir. Diyelim yayınevi ile anlaştın, yayınevi de batabilir yani bu örnekler çoğaltılabilir.
Velhasıl eli kalem tutan, kamera tutan herkes seninle aynı hissi yaşadı ve yaşıyor. Birisi yazılarım ne olacak diyor, birisi çektiğim fotoğraflar, videolar ne olacak diyor.
Not: Genelde insanlar "sosyal medyaya yükle" şeklinde tavsiyede bulunurlar. Sosyal medyanın kapanmayacağını düşündüklerinden ötürü bu tavsiyeyi verirler. Bir de ücretsiz blog yapma siteleri var. Ancak günün birinde onların da kapacağını düşünüyorum ben şahsen.
Yani bu işin garanti bir çözümü yok. Eğer bir gün öğrenirsen,yeni bir yol keşfedersen lütfen beni de bilgilendir olur mu?
Hocam cok emek var bunların bir gün cöp olmasını istemiyorum.Bu hususta herşey bir gün yok olmaya mahkum bende bunun farkındayım.inşallah bir yol buluruz.Allah razı olsun