turkiyede silah almak cok zor. Denedim ama en fazla av tufegi alabiliyorsun.. Aslinda tam tersi olmali bireysel silahlanma yolu acilmali. Amerikada evimde 3 farkli tabanca var. Bir tanesinde switch var tam otomatik oluyor. Hepsi ruhsatli (switch haric). Evimden disari cikartmiyorum ama kendimi evimde guvende hissediyorum. Cocugum yok, esim yok evde tekim. Kimseye bir zarari yok sadece savunma amacli. Buna turkiyede niye izin vermiyorlar anlamis degilim..

Zaten turkiyede eve giren hirsizi falan vurmakta buyuk sikinti. Amerikada buda cok basit. Bir keresinde 3 ev asagimdaki komsumun evine zorla girmislerdi. Adam kendini savunup 2 kisiyi vurmustu ve oldurmustu. Hicbir ceza almadi.

Once kapisini calmislar, adam kapiyi acmadan sormus kimsiniz diye, adamda ben bu evi Airbnb den kiraladim, anahtarin paspasin altinda olacagini soylediler ama burda yok. Acaba yanlis evde miyim demis. Adam kapiyi acinca evin icine dogru dalmis 1 kisi, diger kiside arkasinda. Komsum can havliyle ust kata kosup silahini almis, adamlar pesinden odaya girince bir sarjoru bosaltmis, adamlardan biri vurulmasina ragmen silahini cekmeye calisinca yerdeyken onada ates etmis. Ne guzel adam kendini savunmus Turkiyede olsa adam poh yoluna gidicekti...

Bir keresinde benimde basima soyle bisey geldi, eve siparis verdim bir sise pahali bir alkol. Asyali bir adam getirdi biraz yasliydi yani 50 yasinda falan.. Ozamanlar ben 24 yasindaydim. Adam kimligimi aldi telefona okutup teslim etmesi gerekiyor. Tutturdu bu kimlik sahte diye, yav dedim yok degil, inat etti bu sahte polis cagiricam diye, bende cagir ama kimligimi ver disarda bekle ozaman dedim, ayagini kapinin arasina koydu, ingilizcesini anlamiyordum ama siseyi geri goturmesi gerekecegini o yuzden para kazanamayacagini 1 saattir calistigini falan soyledi, bende ozaman kimligi okut ve dogru mu degil mi uygulama karar versin dedim. Biraz itiraz etti bende sinirlendim kapiyi sertce carptim, ayagi kapinin arasinda kaldi bagirdi kapiyi itti, ustume dogru geldi bende hemen mutfaga girdim zaten kapinin yanindaydi, silahi aldim adama dogrulttum adam hemen durdu, polis cagirdim ve adami tutuklayip goturduler. Alkolumu yine alamadim ama o gun o adam belkide bana bir zarar verecekti silah sayesinde kurtulmus oldum.. Kimbilir..