Cevaplarınız için teşşekürler itiraz dilekçesi hazırladım. İş görücekmidir?
T.C. İSTANBUL 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE
(Gönderilmek üzere Antalya Nöbetçi İcra Müdürlüğüne)
Dosya No: 2026/15914
KONU: İlamsız icra takibine itirazdır.
AÇIKLAMALAR:
1- Alacaklı tarafından aleyhime başlatılan icra takibi haksız, dayanaksız ve mesnetsiz olup, borcun tamamına açıkça itiraz ediyorum.
2- Alacaklı firma, tarafıma kredi çıkarılacağı yönünde kesin ve yanıltıcı beyanlarda bulunmuş, %100 kredi çıkarılacağı vaadiyle tarafıma sözleşme imzalatmıştır. Sözleşme, bu yanıltıcı beyanların etkisi altında kurulmuştur.
3- Buna rağmen alacaklı firma, sözleşmeye konu hizmeti fiilen ve gereği gibi yerine getirmemiş; tarafıma herhangi bir kredi kendi aracılığıyla kullandırılmamış ve somut bir hizmet sunulmamıştır.
4- Kredi ihtiyacımı tamamen kendi imkânlarımla ve farklı bir platform üzerinden temin etmiş bulunmaktayım. Alacaklı firmanın bu süreçte herhangi bir katkısı bulunmamaktadır.
5- Dayanak gösterilen sözleşme hükümleri; hizmet sunulmaksızın ücret talep edilmesine imkân tanıyan, dürüstlük kuralına aykırı, tüketici aleyhine ağır ve haksız şartlar içermektedir. Bu hükümler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında geçersizdir.
6- Sözleşme, yanıltıcı beyanlar ile kurulmuş olup irade sakatlığı (aldatma) içermektedir. Bu nedenle hukuken geçersizdir ve alacaklı tarafın herhangi bir talep hakkı bulunmamaktadır.
7- Tarafıma usulüne uygun bir tebligat henüz yapılmamış olup, bu nedenle sürelere ilişkin tüm yasal haklarım saklıdır.
8- Alacaklı firmaya tarafımca yalnızca sınırlı bir işlem (Findeks/KKB sorgulaması) kapsamında cüzi bir ödeme yapılmış olup, bunun dışında herhangi bir hizmet alınmamıştır. Buna rağmen talep edilen yüksek tutar, sunulan hizmet ile açıkça orantısız ve fahiştir.
9- Açıklanan tüm nedenlerle başlatılan icra takibi kötü niyetli olup hukuka aykırıdır.
10- Tarafıma gönderilen SMS içeriklerinde yalnızca Findeks/KKB risk raporuna ilişkin onay talep edildiği görülmekte olup, bu durum alacaklı firmanın yalnızca sınırlı bir sorgulama işlemi gerçekleştirdiğini, kredi teminine yönelik bir hizmet sunmadığını açıkça göstermektedir.
SONUÇ VE TALEP:
Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle;
- Haksız ve mesnetsiz icra takibine itirazımın kabulü ile takibin DURDURULMASINA,
- Yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine,
karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
7 gün geçmeden ilgili icra dairesine dilekçenizi verin, inceleme sonucu size bilgi vereceklerdir diye umuyorum genelde vermiyorlar
O sebeple dilekçeyi verdiğinizde memurdan ulaşabileceğiniz bir mail veya telefon mutlaka isteyin ben öyle yapmıştım.
Umarım sıkıntı çekmeden halledersiniz. Kolaylıklar diliyorum.