Evet, bu domainin değerlendirilmesi adına daha önce konu açmıştım ve moderatör dahil çoğu kişinin domain çok hoşlarına gitti. Bu süre içerisinde domaini boşta bırakmak yerine aklımda olan bir projeyi hayata geçirdim. Tabi üstüne eklemeler yaparak devam edeceğim.
Projenin kurgusu şu şekilde çalışıyor;
- Elimden geldiğince Google Adsense onayı alınabilecek yüzeyde bir php script yaptık. Bunun doğru veya yanlış olduğunu ilerleyen günlerde göreceğimi biliyorum.
- İndex ve sıralama açısından önemli olduğunu düşündüğüm otomatik iç link ağı modülü mevcut. Bir yazı paylaşıldığında daha önce paylaşılan yazıları tarayıp eski yazılara göre iç linklemeyi sistem otomatik yapıyor.
- Global Indexing Protokolleri üzerinden hızlı index alabilmemiz için direkt yönetim paneli üzerinden işlemleri sağlıyoruz. Otomatik script işlemleri sağlıyor.
- Adsense uyumlu reklam yerleşimi sağlandı, adsense onayı alınmadığı sürece bu alanlar görünmez halde beklemede.
- Ekstra olarak eğer bir Wordpress sitemizden içeri yazı aktarmak istersek diye "WordPress İçe Aktar" alanı yapıldı. Yazı başlıkları, içerikler ve yayınlanma tarihleri aynen korunur. Sistem, makale içindeki ilk resmi bulur ve eski siteniz kapanırsa resimler kaybolmasın diye kendi sunucunuza indirir. Bu resmi Öne Çıkan Görsel yapar. Böylelikle büyük bir uğraştan kurtartmış oldu.
Sistemin en önemli kurgusu ise aşağıdakiler oldu;
Sistemde kelime kuyruğu mevcut, kelime kuyruğuna bir veya birden fazla olacak şekilde anahtar kelime veya konu belirtebiliyorum.
Belirttiğim konuları istediğim kategoriye göre yayabiliyorum. 2 adet APİ mevcut, bu APİLER üzerinden sistem benim belirlemiş olduğum (yaklaşık 40-50 satırlık) prompt üzerinden makalemi yazıp, telifsiz görselimi düzenleyip yazımı otomatik olarak yayına alıyor.
Peki bu süre içerisinde her şeyin organik gözükmesi için biz neler yaptık ?
Sisteme bir hayalet mod ekledik, bu mod cronjoba bağlı. Cron job üzerinden belirlemiş olduğumuz cron otomatik olarak tetikleniyor ve sistem APİLER üzerinden otomatik olarak belirlediğim kategoride, belirlediğim konu veya anahtar kelime üzerinden otomatik makalesini yazıp, otomatik olarak öne çıkan görseli yaratıp makalemizi paylaşıyor. Belirlediğimiz hayalet mod süresi eğer dolmadıysa cron jobun tetiklenmesi hiç bir şeyi ifade etmiyor. Ta ki hayalet modun süresi dolup tekrar apinin çalışmasına izin verene kadar. Hayalet modunun süresi tamamen bizim istek ve arzularımıza göre belirleniyor.
Böylelikle aslında bir döngü, yaşayan bir alan inşa etmiş olduk.
Özetle, benim belirlediğim kategoride benim istediğim konu veya anahtar kelimeler üzerinden benim belirlediğim prompt üzerinden otomatik olarak yazılar ve telifsiz görsel yayınlanıyor. Benim belirlediğim süre içerisinde yazılıp yayınlandığı için google bana kardeşim sen bi varsın bi yoksun diyemiyor. Yayınlanan bu yazılar daha önce yazılıp paylaşılmış bir yazı ile bağı var ise sistem otomatik olarak iç linklemeyi gerçekleştiriyor. Yazılan her yazı Global Indexing Protokolleri ve Sitemap Ping Otopilotu üzerinden daha hızlı indexlenmesi için bildiriliyor.
Bu süreçte eklemek istediğiniz, hatalı veya yanlış olduğunu düşündüğünüz bir alan var ise sizleri de dinlemek isterim.
https://kurallar.net/