Merhaba,
Konunuzda yazdığınız genel uygulamalar hakkında yorum yapmayacağım. Ancak işbu okulda, eğitim-öğretim hayatının devam etmesi imkansız hale geldi. Öyle ki Kahramanmaraş'ta ikamet eden bir vatandaş olarak belirtiyorum: bu durumun şehirde bıraktığı psikolojik enkaz kolay kolay kalkacağa benzemiyor. Şehirde hayat tamamen durmuş durumda. Sokakta insan sayısı çok az. İnsanlar araçlarda, kafelerde çeşitli yerlerde müzik açmıyor, gülmüyor: eğlenmiyor. Deprem dahi bu kadar etkilememişti. Bu çok hassas bir konu ve böyle de yaklaşılması gerek. Hepimiz bir şeyleri eleştiriyoruz ve doğru olmadığını savunabiliriz: pekala da özgür düşünce gereği yapılabilir. Ancak bu konu her şeyin dışında. Bu okulda eğitim-öğretim hayatına devam edilemezdi. Kapıya tüm emniyeti de getirseniz, insanların/çocukların yaşadıklarını silemezsiniz. Lütfen bunu anlamaya çalışınız. Bizler, Kahramanmaraş genelinde bu hadisenin diğer okullara da sirayet etmesinden ve insanların çocuklarını okullardan alınması/uzaklaştırmasından çekinmekteyiz. Bugün pek önemi kalmasa da bir toplum eğitimsiz var olamaz. Bundan sonra diğer okullar için ne yapılabilir? Bu bir tartışma konusudur ancak işbu okul için maalesef konuşulacak pek bir şey kalmadı.
Selamlar, sevgiler.