Benim rakiplerim sıralamadan tamamen silindi ama Analiycs ve Search Console de ziyaretçi sayısı aynı. Normalde bu durumda belirli anahtar kelimelerde ilk sıraya çıktığı için bir sitenin ziyaretçi sayılarının artması gerekiyor ama artış yok. Aynı anahtar kelimelerde şu anda Snapnet AI özetinde olduğu için ziyaretçi sayısı aynı. Eskiden Snapnet %50 alır kalanlar aynı oranda düşerek alır diye kaba bir mantıkla düşünürdüm ama artık Snapnet AI tekelinde olduğu için (şahsi görüşüm) Snapnet AI gelen sorguların %80 ve üzerini alıyor gerisi altta kalanlarda. Altta kalanın canı çıksın misalini bile geçip mengeneyle ezilsin oldu. Bu gidişle sıralama yada index bile önemli olmayacak. Sadece AI özetleyecek, AI yorum yapacak, siteler AI yorumuna göre açıklama seçecek. Sıralama kaybedenler aslında çok üzülmesin çünkü bu iş bugün olmasaydı yarın olacaktı zaten. Yapay zekanın ilk günlerini hatırlayın. Bu tartışmaları ve bu yaşadıklarımızı hepimiz tahmin edip uzun uzun paylaşmıştık. Asıl düşünülmesi gereken siteleri tekrar sıralamaya sokmak değil yeni alternatifler bulmak. İnternet sadece google yada sosyal medya değil. Bu işin bir çözümü olmalı.
Bu arada benim sitemin üzerinde olan siteler benim içeriklerimi çalıp backlink desteğiyle benim üzerime çıkmış sitelerdi. Şu anda ne benden bilgi çalanlar kazandı nede ben. Kazanan şu anda yapay zeka. Öncelikle bunu kabul edip ona göre planlama yapmak gerekiyor. Biz burada istediğimiz kadar saydıralım, sonuç değişmiyor. Bundan sonraki internet düzeni yapay zekanın radarına girmek üzerine kurulu olacak. Bunu bir kere daha öğrendim.