Losyon ve kremler geçici çözüm vücudun içerisinde organlara yerleşmiş olan maddeler mevcut bir de aldığınız gıdalar o maddeleri arttırdığı sürece şikayetleriniz devam edecek.
Egzama rahatsızlığı Uygur Tıbbına göre vücutta sevda-soğukluk (4 çeşit) veya safra-sıcaklık (4 çeşit) maddesinin fazlalığından kaynaklı olduğunu savunuyor. Kişideki hangi maddenin yoğun olduğunu tespit edip bu maddeyi vücuttan atıp bu maddenin oluşumunu sağlayan gıdalara da pehriz ettirerek tedavi yöntemi uyguluyor. Bu sistemi de araştırdım ve faydası oldu.
Beslenme şekliniz nasıl olduğunu tespit edip hangi maddeleri aldığınızda vücutta kaşıntı olduğunu tespit edip bu gıdalara pehriz ederek vücuttaki egzama oranınızı azaltabilirsiniz.
Ülkemizde genelde düzgün bir beslenme sistemi oturmadığı için egzama gibi rahatsızlıklarda kesin işe yarayan tedavi edici ilaç ve losyon yok. Engin hocam kendine faydalı ve zararlı olan besinleri tespit etmiş. Kişi kendinin doktoru olması gerekiyor. Tek bir çeşit kaşıntı türü olmadığı için herkesin vücudunun tepki verdiği gıdalar da farklı oluyor.
Bende de hafif burun kenarında kızarıklık ve saçta kaşıntı vardı. Çeşitli zamanlarda kısa süreli tükettiğim gıdaları değiştirdim. Ramazan ayında mesala paketli gıdalar tüketmeyip beyaz ekmek yemediğimde, glikoz sebebiyle tatlı vs.. tüketmediğimde kaşıntı ve kızarıklığın düzeldiğini gözlemledim.