SYSVERI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iyi midyeci diye birşey yok.Eğer pilav değerlendirirseniz başka tabi, iyi pilavcı olabilir. Ama midye çiğ köfte veya lahmacun gibi lezzetli bir reçete tutturup yapılabilecek birşey değil malesef. Tamamen doğaya bağlı , aynı merada bir hafta kumsuz etli midye oluyorken ( hem çiftlik midyesi, hem doğa midyesi ) diğer hafta kumlu olabiliyor.Yine aynı şekilde meraya çok yağmur geldiğinde midyenin eti zayıflıyor , etin tadı değişiyor vs. çok etken var. Yani o yüzden iyi pilavcı ve iyi reklamcı olup midyenin kendi et kalitesini gölgede bırakıp farklı şeyleri ön planda pazarlayabiliyorsanız olabilir.Şu da var mesela biri der ki bizim mahallede Mehmet abi var öyle bir midye yapıyor ki bi pazarlasa şöyle böyle olur. Günde 10-20 kilo evet yapılabilir seçilebilir, ama günde 50 - 100 kilolara çıktığında mecburen o da kaliteden ödün vermek zorunda kalacak, elinde değil. Ben bu işi yaptığım için bilgi amaçlı yazmak istedim, hayırlısı olsun İnşallah.
verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler, her ne kadar eti zayıf kalsa da yine de diğer faktörlerin özenle hazırlandığı taktirde fark yaratacağını düşünüyorum her gün yenilen bir şey değil fakat ara sıra yeme isteği gelenlerin tek aklına gelecek platform olmasını hedefliyoruz 🥳