Şimdi seninle uzun kuyruklu 2026 SEO tam uyumlu bir makale oluşturmayı planlıyorum. Makale birincil ağızdan (kişisel deneyimler içeren), samimi, içten ve sorun çözümü odaklı olmalı. Ölçmüş biçmiş deneyimlemiş kişisel çıkarımlarını paylaşan birinin ağzından yazılması öncelikli tercihimiz.
Kırmızı çizgi tablomuz:
Bölüm
Ne Yapmalı?
Yaklaşık Kelime .. şeklinde listeleyeceğim.

Giriş
"Bu yazıda şu sorunu ele alacağım, başımdan geçen kısa bir hikaye"
100-150

Sorun nedir?
Konuyu bilmeyenler için açıklama, terimler
150-200

Olası Sebepler
3-5 madde halinde, her birini detaylandır
400-500

Adım Adım Çözüm
"Önce şunu dene, olmazsa bunu, hala olmazsa şunu" (gerçek deneyimine dayansın)
400-500

Sık Sorulan Sorular
Konuyla ilgili 3-5 soru ve cevap
200-300

Sonuç & Yorum
Kısa özet ve "sen ne yaşadın?" sorusu
50-100

Toplam ~1500 Makalemi yukarıdaki gibi dizayn edilmeli. SEO için anahtar kelime, güzel bir başlık (uzun kuyruklu ama 160 karakteri geçirmeden) , etiketler (konu içerisindeki uzun kuyruklu kelimeler ile uyumlu) ve açıklama olmalı.

Hedef Kitlemiz ABD lokasyonlu ziyaretçiler o sebeple olaylarımız ABD de geçecek ve onların kullandığı gibi ölçü birimleri kullanılabilir (mile/ounce vb.)
Tutarlılığı artırmak için şu noktalara da dikkat edebilirsiniz:
Ölçü birimleri: İçeriklerde ABD sistemini kullanın (mil, fit, pound, Fahrenheit)
Para birimi: Tüm fiyatlandırmaları USD üzerinden yapın
Yerel örnekler: Mümkün olduğunca ABD'deki markalardan, mağazalardan, uygulamalardan örnekler ver
Konseptimiz bu şekilde..

Makale konumuz:
Anahtar Kelime 1
Anahtar Kelime 2
Anahtar Kelime 3
Anahtar Kelime 4
Anahtar Kelime 5

bu soruları soracağız bunlara net ve doğru cevaplar alacağız. Bunu deneyimleyip testlerini yapıp doğruluğunu onaylayacağız. Hatta bunu biz yaşamış, denemiş ve çözümü bulmuş gibi anlatacağız. Sorular karışık. Birbirine uyumlu olanları cevaplamamız yeterli. Alakasız konuları olanları görmezden gel ki konu saçma sapan bir yöne gitmemeli E-E-A-T ve 2026 SEO uyumlu makale oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kelimeler konu içerisinde bire bir geçmeli. Cevaplamadığımız sorular farklı bir makale konusu yapabiliriz.

2026 SEO UYUMUNDAN KASTIMIZ
· Knowledge Graph uyumlu yapılandırılmış veri mimarisi
· E-E-A-T ve topical authority odaklı içerik sistemleri
· Entity-based SEO ve semantik arama optimizasyonu
· Zero-click ve AI Overviews uyumlu içerik kurgusu
· Yerel arama algoritmalarına uygun harita & entity konumlandırması
· Core Web Vitals ve performans optimizasyonu

Yazıp diğer yapay zekaya olmuşmu diye sorup birbirlerinin sorunlarını düzelttirip yayınlıyorum böyle de güzel makale çıkarabiliyoruz. İngilizce nichelerimde bunu kullanıyorum.