Site Adı: OranTakip
Site Adresi:https://orantakip.com Açıklama: Futbol maç oranları analiz ve filtreleme platformu
Açıldığı Tarih: 2026
Hedefler: Gelişmiş istatistik grafikleri, canlı oran takibi, API erişimi
─────────────────────────────────
Merhabalar,
Bir süredir üzerinde çalıştığım projeyi sizlerle paylaşmak istedim. Futbol oranlarını analiz etmek, geçmiş verilere bakarak çıkarım yapmak isteyen herkes için bir platform geliştirdim. Şu an aktif ve
2 ay boyunca tamamen ücretsiz olarak kullanıma açık.
OranTakip Nedir? 354.000+ geçmiş futbol maçının oran verilerini tek bir ekranda filtreleyip analiz edebildiğiniz bir veritabanı. Maç sonucu, ilk yarı, ikinci yarı, alt/üst, karşılıklı gol, çifte şans, handikap, tek/çift gibi neredeyse tüm marketlerin oranları mevcut.
Dağınık oran verilerini tek bir yerde toplayıp, herkesin kolayca filtreleyebileceği hızlı bir arayüz sunmak istedim. Excel'de saatler harcamak yerine birkaç tıkla istediğiniz veriye ulaşabiliyorsunuz.
Bu tarz oran analiz hizmetleri piyasada
aylık 1.500 TL ve üzeri fiyatlarla sunuluyor. OranTakip şu an ücretsiz ve bu hızda veri filtreleme sunan başka bir alternatif bilmiyorum açıkçası. 354 bin maçı anlık filtreliyorsunuz, sayfa yenilemeye bile gerek kalmıyor.
Giriş ekranı – Google hesabınız ile tek tıkla erişim Hangi Veriler Var?
Platformda şu an
354.000+ maç verisi bulunuyor. Her maç için:
- Maç Bilgisi: Tarih, saat, ülke, lig, alt lig, ev sahibi, misafir takım
- Skor: İlk yarı ve maç sonu skorları
- Maç Sonucu Oranları: MS1, MSX, MS2
- İlk Yarı / 2. Yarı Oranları: İY1, İYX, İY2, 2Y1, 2YX, 2Y2
- Alt/Üst: 0.5, 1.5, 2.5, 3.5, 4.5 (hem alt hem üst)
- Ev Sahibi / Deplasman Alt/Üst
- Karşılıklı Gol: Var / Yok
- Çifte Şans: 1X, 12, X2
- Handikap: HMS +1, HMS +2
- Tek/Çift
Toplamda
40'tan fazla oran sütunu var. Hepsi filtrelenebilir.
Ana tablo görünümü – 354.000+ maç, 40+ oran sütunu, anlık filtreleme Filtreleme Nasıl Çalışıyor?
Filtreleme sistemi oldukça pratik. Tablodaki herhangi bir hücreye tıkladığınızda o değer otomatik olarak filtreye ekleniyor. Mesela bir ülkeye tıkladınız, o ülkenin maçları anında filtreleniyor. Üstüne bir takıma tıkladınız, o da ekleniyor. Böylece tıklaya tıklaya istediğiniz kombinasyonu saniyeler içinde oluşturabiliyorsunuz.
354.000 maç içinden istediğiniz filtrelemeyi yapmanız
1-2 saniye sürüyor. Sayfa yenileme yok, bekleme yok. Bu hızı sunan başka bir platform görmedim.
Bunun yanında her sütunun altındaki arama kutusuna manuel değer de yazabilirsiniz.
Senaryo 1: "MBS 3 olan maçlarda 2.5 üst oranı 1.40'ın altındaki maçlarda gerçekten üst mü geliyor?"
→ MBS sütununa tıklayın, 2.5Ü sütununda oranları inceleyin.
Senaryo 2: "Süper Lig'de ev sahibi galibiyeti 1.50 altı olan maçlarda MS1 ne sıklıkla tutuyor?"
→ Ülke: Türkiye'ye tıklayın, Lig: SL'ye tıklayın, MS1 sütununu inceleyin.
Senaryo 3: "Belirli bir takımın deplasman performansını görmek istiyorum"
→ Misafir sütununda takım adına tıklayın, tüm oranlar önünüzde.
Filtrelenmiş tablo görünümü – tıklama ile hızlı analiz Görsel Oluşturma
Bu özelliği özellikle sosyal medyada içerik üretenler için ekledim. Filtreleme yaptıktan sonra üst kısımdaki
"Görsel Oluştur" butonuna tıklıyorsunuz ve:
- Filtrelediğiniz tüm veriler (ekranda görünmeyen sütunlar dahil) tek bir görselde toplanıyor
- Tablo otomatik olarak bölünüp alt alta diziliyor
- PNG olarak indirip direkt paylaşabiliyorsunuz
Görsel oluşturma – filtrelenen veriler sosyal medyaya uygun formata dönüşüyor Teknik Bilgiler- Platform: Web tabanlı – tüm tarayıcılarla uyumlu
- Giriş: Google hesabı ile (tek tıkla, kayıt yok)
- Veri: Günlük otomatik güncelleme
- Hız: Sayfa başı 500 kayıt, anlık filtreleme
- Maliyet: 2 ay boyunca tamamen ücretsiz
─────────────────────────────────
Projeye vakit ayırıp baktıysanız teşekkür ederim. Her türlü soru, öneri ve yapıcı eleştiriye açığım. Eksik gördüğünüz bir şey varsa mutlaka yazın, değerlendireyim.