Hocam öncelikle serbest bölgedemi yoksa anakaradamı şirket kuracaksınız onu belirlemeniz gerekiyor. Ardından Dubaiden bir muhasebeci ile anlaşıyorsunuz. Önce sizin marka ismini soracak ve faaliyet kolunuzu soracak. Marka isminizi araştırıyor, onaylanırsa eğer işlemlere başlıyor. İşlemler yaklaşık 10-15 gün sürüyor. Şirketiniz kurulduğunda aynı zaman emirated id (oturum kartı) hakkı kazanıyorsunuz. Gitmenizie gerek yok bu işlemler için muhasebeciniz pasaportunuzun kopyasını ve birde fotoğraf istiyor (turist vizesi çıkarıyor ilk başta) gerisini o hallediyor. Ardından siz sadece gidip sanal ofisin olduğu yerde denetim ve banka hesap açılışını bekliyorsunuz. Banka hesap işlemlerinide ücret karşılığında yürütenler var ama gereksiz, kendiniz halledin.
Ücretler her yerde değişmekle beraber benim güvendiğim bir muhasebecim var.
DED Lisans Ücreti: 2.200 AED
(Başlangıç onayı, ticaret unvanı, ana sözleşme/MOA, nihai ödeme dekontu ve UBO bildirimi dahil)
Lisans için nihai ödeme: 15.750 AED
1 yıllık sanal ofis (sanal adres/kira kaydı): 7.000 AED
Ortak vizesi ve establishment card (işletme kuruluş kartı): 4.500 AED (eğer ortak vs. eklerseniz kişi başı bu ücret)
Dosya ve işlem takip ücreti: 2.000 AED (muhasebeci bu parayı başta alıyor, her muhasebecide değişiklik gösterir)
Çok teşekkürler hocam bütün sorularıma cevap buldum. Ana kara mı serbest bölge mi ona daha karar veremedim. Merak ettiğim başka bir konu olursa iletişime geçmemde bir problem var mıdır?