https://www.youtube.com/shorts/dKu6l4Wvisc

Bu shorts videosunu paylaşanlar başlık olarak "Yamaç'ın özür dileme şekli" ve "Önce kafasına sıkarız, sonra özür dileriz" diye paylaşılıyor. Evet, diziyse başka ülkelerde elbet benzerleri vardır, oyunsa yine benzerleri vardır ama bizim memleketin IQ ortalaması gelişmiş ülkelere göre çok düşük, bakınız örnekler gelsin.

https://www.youtube.com/watch?v=VEBj8lAR92w

Şu video sadece 9 dakika içinde memleketin halini özetliyordur sanırım. Kitle sıkıntılı olunca Japonya'da sıkıntı olmayan içerik bizde sıkıntı olabiliyor. Tv dizilerini saymıyorum sadece dizi platformlarından 344 dizi bitirdim fakat tek bölüm bile kurtlar vadisi izlemedim, eşkıya dünya veya karısını döven bilmem hangi Karadeniz dizileri izlemedim, bunlar bana bir şey katmaz. Hadi sen ben bilinçliyiz etkilenmeyiz belki ama etkilenen sürüyle insan var, sürü kelimesini özellikle seçtim. Ayrıca Japonya'da insan öldürmek normal değil en fazla intihar ederler, bazı ülkelerde ise din için insan kesmek normal sayıldığı için coğrafya buna göre şekilleniyor, biz orta doğulu olarak en riskli grupta sayılırız ama o konuya girmeyeyim. Evet ailelere büyük sorumluluk düşüyor kısmına katılıyorum, 14 yaşında dengesiz bacaksızı poligona götürmek ne demek? Böyle bir "baba" ister emniyet müdürü olsun ister Sultan Süleyman olsun baba falan değildir. Yani okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır sözünün altını çiziyorum, eğitimli olmak ile bilinçli olmak arasında da çok büyük fark var. Umarım o "baba" silahları ortalıkta bıraktığı için, poligona götürüp "eğitim" verdiği için ve özendirdiği için azmettirici olarak yargılanır ve ceza alır diyorum. Tekrar dizi muhabbetine döneyim, Yeraltı dizisinde 12 kişiyi öldürüp kahraman gibi ortalarda gezen polisin iş birliği yaptığı biri varmış dizi eleştiri videosunda görmüştüm, ne kadar güzel örnek.

Minguzzi olayında katil çocuklar ve aileleri çocuğu ölen aileyi tehdit ediyor sıkıntı çıkmıyor, içeri giren içeride durmuyor, bizim zamanımızda canı baklava çekip 1 dilim çalan bu katillerden 10 kat fazla içeride yatıyordu artık caydırıcılığı yok. Arama motoruna 120 suç kaydı ile hala dışarıda gezen diye aratın kaç tane haber çıkacak, onca suçu cezasız kalmış ne diye 120yi 121 yapmasın? Nasıl olsa bir şey olmuyor bu memlekette, suçlu ceza çekmiyor, Sinan Çetin'in oğlu, Kızılay eski başkanı olan o şahsın kızı vs. bıktık suçlun cezasız kalmasından. İroni olsun şunu da ekleyeyim, iyi bari çocuk kendi cezasını kesmiş yoksa 2 seneye bu adalet sisteminde dışarı salınırdı.(gerçi intihar deniyordu son haberde aşçı yapmış deniyor bilemiyorum.) Son olarak aylardır oyunların yasaklanması konuşuluyor tesadüfen, hükümet bir şey çıksa da şu oyunları yasaklasak, vergilendirsek diye kapıda hazır bekliyor çünkü dijital ürünlerden vergi almama anlaşmasını iptal etmişler, açık açık steam, epic games gibi platformlarına çökeceklerdi bu olay hükümetin işine yarar, bakın oyunlar yüzünden diyerek daha az tepki ile önce yasaklar, sonra vergilendirirler artık hangi taktik işlerine geliyorsa. Kaç tane Youtube kanalı oyunuma dokunma kampanyası başlattı, fazla uzakta değil çok yakında haberini alırsınız oyun mevzularının. Ayrıca çözüm üretmek yerine "yayın yasağı" ve "sosyal medya'da eleştirenlere şafak baskını" sıktı artık, bıktım yıldım bu hükümetin saçma sapan politikalarından ama sesimi çıkaramıyorum çünkü özgür olmayı seviyorum, susmak zorunda kalmak özgürlük mü? Orası tartışılır ama halkın belli bir kesimi veya cb hakaret ve veya dezenformasyon diye başlayan saçma sapan bir suçtan içeri atılmak istemediğim için susuyorum, umarım konuşan ve konuşması etkili olabilen birileri ses yükseltir de bu bozuk düzen değişir.