Bu tarz olaylar insanlık açısından kabul edilemez, yapanların, yaptıranların en ağır cezayı almasını yeğlerim ve üzerine konuşurken de dikkatli olunması gereken şeyler.O yüzden detayına da fazla girmeyeceğim, özellikle yayın yasağı olan konularda.
Bu neslin 3-5 tane hırtının yaptığı olayları alıp nesil bozuldu sonucuna varmak. Bu genelleme bana doğru gelmiyor.
Çünkü gerçek hayatta şunu biliyoruz: Her nesilde problemli davranışlar gösteren bir azınlık olur. Bu bugün de var, geçmişte de vardı. Ama bu, tüm nesli açıklamaz.
Bu olaydan tamamen bağımsız kavga olayına istinaden; bugünün gençleri arasında da kavga eden, yanlış davranışlar sergileyen kişiler var. Ama dürüst olalım, geçmişte de yok muydu? 1718 yaşında hiç kavga edilmiyor muydu zamanınızda? Bunlar yeni şeyler değil. Sadece o dönem sosyal medya olmadığı için bu kadar görünür değildi.
Aynı şekilde mesele sadece gençler de değil. Eğer nesil üzerinden konuşacaksak, bugün 4050 yaşında olup trafikte magandalık yapan, silah taşıyan, kavga çıkaran insanlar da yok mu? Yani problem tek bir yaş grubuna indirgenemez.
Benim söylediğim şey şu: 3-5 Hırtonun olayı üzerinden tüm bir kuşağı bozuk ilan etmek doğru bir analiz değil. Sorun varsa, bu bireysel ve çok faktörlü bir sorun; aile, çevre, okul sistemi ve sosyal yapı birlikte değerlendirilmeden tek bir nesle yüklemek eksik kalır.
Yani itiraz ettiğim nokta bu olaydan bağımsız olarak son zamanlarda Z kuşağı nesline çok fazla yüklenilmesi, Y kuşağındada, X kuşağındada bu olaylar her zaman vardı hala da var, insanlığın içinde bunlar var zaten, Devletler bile birbiriyle savaşıyor. Dediğimi yanlış anlamayın BU OLAYI KESİNLİKLE SAVUNMUYORUM AMA YİNE DİYORUM 3-5 ZİBİDİNİN YAPTIĞI OLAYLARI tüm kuşağa yüklemek yanlış, elbette yanlış olan insanlar var, ama doğru olanlarda var, her toplumda ve kuşakta olduğu gibi.