Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir konuşmasını dinlemiştim. Şöyle bir şeyler demişti;
Alıntı
Kadın evneceği erkekte iki duruma bakar.
1. Zeka
2. Para
Çünkü çocuk büyütecek. 9 ay karnında taşıyacak. Sonra okula gidecek vs. birçok ihtiyacı olacak. Bunun karşılanması gerekecek.
Zekiyse bunları karşılayabilir diye düşünür.
Para varsa zekaya da bakmaz.
demişti.

Ayrıca, kadınlarda hipergami denen bir olay var;
Deneyimi olan erkekler bunun gerçek olduğunu bilir. Ve bizim topraklarda bu olay çok yükseldi. Diğer bazı ülkelerde de böyleymiş.
Örnek bir olay anlatayım. Bir kadın, bir erkeği yıllarca sosyal medyada takip eder. Erkek bankacıdır. Erkeğin bir gün bankalıcık işine son verilir. Kadının ilgisi bir anda biter. Takibi bırakır. Kadın, gülerek bu gerçeği kendisi anlatmıştı.

Muhasebe işlerinde çalıştığım dönemler, ben stajyerken grup şirkette yakışıklı, efendi bir muhasebeci abimiz vardı. Sekreterle çıkıyordu. Sekreterle ayrıldılar. Abimiz çok perişan görünüyordu. Sebebini sordum. Hanım efendi, "Ben zengin birini hayal ediyorum." demiş.

Başımdan geçen bir olayı anlatayım. "İyisin, yakışıklısın ama birgün araba tamircisi falan olacaksın." denilerek peşinen reddedildiğimi anlamıştım

Önümüzdeki dönemler, kaynaklara sahip olanların (zenginlerin) daha da lehine işleyecek gibi görünüyor. Çünkü yapay zeka yüzünden, zekasını kullanarak gelir elde edecek insanların sayısı azalacak.