Merhaba arkadaşlar!
ESP32-C6 mikrodenetleyicisi ve 2.8 inç ILI9341 TFT ekran kullanarak sıfırdan tasarladığım,
tam teşekküllü bir handheld arcade konsolu olan
NeoArcade32’yi sonunda tamamladım.
Bu küçük ama güçlü cihazda
9 farklı retro tarzı oyun yer alıyor:
- Dodge
- Snake
- Breakout
- Flappy Bird
- Runner
- Car Racer
- Pong Duel
- Reflex Duel
- Arena Due
En Sevdiğim Özellikler:
- Neon temalı modern ve şık menü arayüzü (animasyonlu boot ekranı, kartlar, HUD)
- Çift analog joystick + 4 butonlu gelişmiş kontrol sistemi (deadzone kalibrasyonu ve debounce var)
- RGB LED ile durum geri bildirimi
- Ayarlar menüsü: Ses aç/kapa, tema değiştir, zorluk seviyesi, joystick kalibrasyonu, RGB test
- Tamamen modüler ve genişletilebilir kod yapısı (state machine + oyun motoru)
Proje
Arduino IDE ile geliştirildi. Kullanılan kütüphaneler: Adafruit GFX ve Adafruit ILI9341. Donanım oldukça basit ve ucuz; ESP32-C6, 2.8" TFT, iki joystick, 4 buton, buzzer ve RGB LED’den oluşuyor.
Bu proje benim için hem eğlenceli bir zaman geçirme aracı hem de gömülü sistemlerde gerçek zamanlı grafik, input yönetimi ve optimizasyon konusunda güzel bir pratik oldu.
İlerleyen zamanlarda
yüksek skor kaydetme,
Wi-Fi multiplayer,
daha gelişmiş ses motoru ve yeni oyunlar (Tetris, Space Invaders gibi) eklemeyi planlıyorum.
Detaylı pin bağlantıları, malzeme listesi, kurulum adımları ve tüm kaynak kod
GitHub’da açık kaynak olarak yayınlandı:
→
https://github.com/hamzadenizyilmaz/NeoArcade32
Beğenirseniz yıldızlamayı ve fork etmeyi unutmayın! Yapmak isteyenler için her şey adım adım anlatılıyor.
Sizce hangi oyunu en çok seversiniz? Yorumlarda belirtin, belki o oyunu daha da geliştirebiliriz.