Arkadaşlar merhaba,
Yapay zeka sayesinde uzun bir süreç sonra işimle alakalı çok güzel bir yazılım yaptım. Detaylı ve bir çok kişinin kendi sektörümde ilgisini çekecek. Bu yazılımı satmadan önce demo için şifreleme işlemlerini yapabildim. Bunda sıkıntı yok ama süresiz lisans vermem için müşteriden bilgisayar kodu istemem gerekiyor ki sadece o bilgisayara yapışsın kalsın program. Bunuda kendi bilgisayarımda denedim oldu. Başkası kullanamadı. Ama bir program satıyorsun ve karşıdan bilgisayar kodu istiyorsunuz. Bunu müşteri kabul etmeyebilir. Bunu yapmadığımda müşteri gönderdiğim kurulum dosyasını kurmadan önce herkese dağıtabilir.
Kurulum dosyasını müşteriye özel nasıl yapabilirim. Başka nasıl bir yöntem izleyebilirim.
İzlediğim yöntemler:
1-Visual studio ile bir şifreleyeci oluşturmak ve orada program dosyalarını içi şifreli şekillerle dolu .bin dosyasına çevirmek.
2-Bu bin dosyalarını proje içine eklediğim Obfuscar.xml ile şifreli şekilde derlemek.
3-demo vericeksem müşterinin kullanabileceği zamanı yazıyorum ve bu tarihe kadar kullanırsanız 2 günlük kullanım süresi var şekilde ayarlıyorum o şekilde derliyorm. Bunu dağıtsalarda problem yok.
4-Demo olduğu için 1 hafta sonra süresi zaten bitecek, o yüzden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Çünkü saati kesinlikle internetten alıyor ve programı kullanabilmesi için internet açık olması gerekiyor.
5-Süresiz lisans vereceğim zaman müşterinin kullanabileceği tarihi yazmamam gerekiyor. Bu sefer müşteriye gönderdiğim dosyayı müşteri bir çok bilgisayarda kullanabilir yada istediği kadar kişiye dağıtabilir kurmadan önce. Bundan dolayı müşteriden bilgisayar kodu istemem gerekiyor. Bu da müşteriyi uğraştırmak oluyor. Adam banane kardeşim ben ne anlarım bilgisayar kodundan diyebilir.
Kontrol ettiğimde hiç bir şekilde program dosyaları okunamıyor ve çeşitli programlar sayesinde açılamıyor.
Bunun başka bir yolu yokmudur. Programı süresiz şekilde derledim. Ama her müşteriye özel olacak ve müşteriye Key falan göndermeyeceğiz. Key leri crackledikleri için bu yolu seçmedim. Yapay zekada sorunun cevabını bulamadım.