Selam olsun,
Sen şimdi düşünürken ben bu iyilikleri yapıyorum, böyle insanlara yaklaşıyorum ve şöyle doğru şeyler yapmaya çalışıyorum diye düşünüyorsun.
Bu düşünceler genelde dünyamızda işleyen çarklarda öğütülür bu nedenle kimsenin fark etmediğini düşünebilirsin.
Bak o kadar etik, ahlak, vicdan muhasebem vardı ama kayboldu gitti diye düşünüyorsun.
Öyle değil güzel insan.
Görmesi gerekenler görüyor, bilmesi gerekenler biliyor ve sen hissetmesen bile yaptığın güzellikler başka güzellikleri tetikliyor.
Ben bunu hayatımda çok yaşadım, çok şahit oldum o nedenle çok rahat ve aynı zamanda net şekilde yazabiliyorum.
Mesela bir insana sebepsiz ve nedensiz bir iyilik yaptığınızda o iyilik kaybolmuyor.
Evet, biliyorum hissiyatınızı "ee kayboldu gitti" diye düşünüyorsunuz ama gerçekten kaybolmuyor.
Şunu hiçbir zaman unutmamanızı tavsiye ediyorum iyiler birbirini kötüler gibi pohpohlamaz.
Görür ama gördüğünü belli etmez çünkü gördüğünü belli ederse sanki güzelliği bozuyor gibi düşünür.
İyi biri olmaya çalışırsın ahmak derler.
Doğayı korumaya çalışırsın deli derler.
Hayvanlara yardım edersin itsever derler.
Dürüst olursun aptal derler.
Yardımcı olursun saf derler.
Bunları hep derler ve diyecekler.
İyilik ile kötülük ve güzellik ile çirkinlik her zaman var olacaktır ve kötülüğün, çirkinliği sesi daha çok çıkacaktır.
İyilik ve güzellik naif insanların kötülük ve çirkinlik cazgırların elinde.
Sen çıkan sesin çokluğu ile gürlüğü ile değil ciğerden gelip gelmediğine odaklan.
Bin tane it ulusa bile bir kurt uluduğunda bini birden kuyruğunu kıstırıp kaçar.
Sayılara, genele odaklanmayın.
Sonuçta hepimiz biliyoruz ki it ürür kervan yürür.
Bu sebeple hak ettiğiniz değeri görmediğinizi düşünmeyin lütfen zira iyiliği ve güzelliği seçtiğinizde az ama öz ve nitelikli gönüllerle bağ kurarsınız.
Bu bağ bazen belli olur bazen olmaz ama o bağ her zaman olur.
Hepimiz kimin iyi kimin çiğ olduğunu biliyoruz.
Bunları yazmıyor/söylemiyor olabiliriz ama hepimiz biliyoruz.
Seviliyorsunuz.