Benzer bir olayı bende yaşamadım hastanenin önünde birakmıştım. Karşısında otel vardı.. Kamyon gibi bişe gelirken sağ farı ve kaportanın ilgili yerini parçalamıştı. Otel savcılık emri olmadan paylaşamayız dedi, Araç full kasko olduğu için polis gelip tek taraflı tutanak tutup gitti. Kamera kaydı var? vs dedim oralı bile olmadılar.. Adalet çok uzaklarda..
Polisim diye kimlik gösteren bir şahıslada kapışmıştım.. Kadiköy istikametinde bir gün yol vermeyen bir şahıs arabama sürttü ve polis kimligi gösterip kaçmaya çalıştı sonra ben yakalayıncada çek sağa polisim dedi.. Dedim gel trafik kontrol var ilerde bostancı köprüsünün oraya... Uçak gibi gitti dedim süper orda görüşelim.. Benden önce polisin yanında durdu.. ben durunca da basıp gitti. Polis tiktokta takılırken yanaştım aracın yanına kolay gelsin polis bey dedim sizinle konuşan kişi polis kimliği gösterdi aracıma vurdu kaçtı dedim. Şikayetçiyim dedim.. eee oda senden şikayetçi napıcaz şimdi dedi.. dedim polis mi? yooo bize öyle bişe demedi..hastanede işi varmış acil kaçtı şikayetçiysen şuraya gidicen dedi.. Dedim aracıma vurdu kaçtı ee kaskon varsa tek taraflı tutanak tutalım ister misin ?.. ... O gün karar verdim sessiz modda takılıyorum adaletin olmadığı yerde..
Yurtdışındaki ilk yıllarımdan bir örnekte vermek isterim..
Long island (usa) i495 otobanında beni sıkıştıran birini 911'i arayip şikayet etmiştim. Bana -şu sapakta bir polis olacak lütfen oraya gidin demişlerdi.. 4 çıkış sonrası idi polis çoktan o şahsı yakalamış kelepçelemişti.. şikayetçimisiniz diye sorduklarında ne diyecegimi bilemedim 30 40 sn sonra yok değilim biran fevri davrandım sanırım suç bende deyip yaşanan durumun psikanalizini yapamaz hale gelmiştim..