Evet hocam tam olarak bu 2000 tllik bir hizmette cebimde 1000 tl var ama seninle çalışmak istiyorum , İşte şuan bütcem 1000 tl ilk işte yardımcı olurmusunuz,r10da konu açsam zaten 1000 e yaptırırım da siz yapın istiyorum gibi böyle olayı basitleştirerek %50 gibi bir pazarlık oranı teklif ediyorlar burdaki rakamlar tamamen sembolik ayıptır birşeyin %50 sini teklif etmek maks iskonto %5 , 10 arasında uygulanır oda satıcının kar durumuna bağlı olaraktan ama bunu anlamaktan çok uzak insanlarla iletişimde olmak gerçekten insanı yoruyor . Şu dakikadan sonra stratejim kesinlikle insanlar ucuza alsın diye hizmet vereyim olmaz şahsen hakkı neyse o olsun şeklinde düzeltiyorum fiyat politikamı insanları düşündükçe karşılığının bu olması gerçekten üzücü hale geliyor.
Evet bir de şu tribe girenler var, 'hocam sen kazan', 'başkasına gitmesin'
Gitsin hocam. Bir tek biz para kazanacak değiliz. Ben sana zamanımı ve emeğimi veriyorum, bunun karşılığını da senden maddi olarak istiyorum ve benim kendi ürünüme ya da zamanıma, emeğime biçtiğim değer x.xxx TL ya da xx.xxx TL fiyatın önemi yok.
Sana %20 indirim, diğerine %15 indirim, senden gelene %10 indirim. E ben hangi giderimi karşılayıp üstüne para kazanıp hayatımı geçindireceğim?