Dh habitatı çok daha ayrı hocam ama orada bir kültür var o kültürü yaşatırken alınan bir haz var. Fakat buradaki dönen ticaretin kalitesinin düştüğüne ben de eminim eskiden r10 da birşey alır veya satarken piyasadan hep 1 fazlasına dönerdi ticaret. Başka platformlarda daha ucuza çözebilirdin ancak burada ticaretin kalitesi o aradaki farktı. Şuan ise ben dışarıdaki hiçbir platformda bir şey aramıyorum çünkü her şeyin ucuzu burada kalite ne kadar aynı bu tartışılır
İnsanların, indirim ya da pazarlık konusunu tam olarak anladığını düşünmüyorum.
Bir ürün için pazarlık yaparsın, indirim istersin ancak olay şu değil; 300 TL'ye verdiğim ürüne '200 TL olur mu?' demek cazip değil.
Aradaki 100 TL fark %33 indirim demek. Yani 300.000 TL ürünü 200.000 TL'ye almakla eşdeğer.
Bir araba alacaksınız, fiyatı 500.000 TL olsun. Satıcı ile pazarlığa oturduğunuz zaman yapılacak indirim maksimum 5.000 TL olur, 10.000 TL olur.
Yani %2-3 indirim yapılır, %5 olur hadi olsun olsun %10 indirim yapılsın.
%33 indirimden yola çıkalım, 500.000 TL olan arabaya 335.000 TL teklif etmek gibi bir şey.
Şu an herhangi bir sitede 500.000 TL arabaya 335.000 TL teklif verin bakalım ne oluyor.
Evet hocam tam olarak bu 2000 tllik bir hizmette cebimde 1000 tl var ama seninle çalışmak istiyorum , İşte şuan bütcem 1000 tl ilk işte yardımcı olurmusunuz,r10da konu açsam zaten 1000 e yaptırırım da siz yapın istiyorum gibi böyle olayı basitleştirerek %50 gibi bir pazarlık oranı teklif ediyorlar burdaki rakamlar tamamen sembolik ayıptır birşeyin %50 sini teklif etmek maks iskonto %5 , 10 arasında uygulanır oda satıcının kar durumuna bağlı olaraktan ama bunu anlamaktan çok uzak insanlarla iletişimde olmak gerçekten insanı yoruyor . Şu dakikadan sonra stratejim kesinlikle insanlar ucuza alsın diye hizmet vereyim olmaz şahsen hakkı neyse o olsun şeklinde düzeltiyorum fiyat politikamı insanları düşündükçe karşılığının bu olması gerçekten üzücü hale geliyor.