Selam olsun,

Tartışmalar olmuş ama tartışma candır.
Sadece eğer kendi düşüncenizi yazdıktan sonra bir başkasının düşüncesine yönelik yazdığınızda haliyle o insanın düşüncesine bir hamle yapmış olursunuz.
Bu durumda ikili tartışmalar sert ya da yumuşak artık insanların meşrebince ilerliyor.

Keşke sadece kendi fikirlerimizi yazıp sonra insanların fikirlerini okuyup, peki o da o şekilde düşünüyor diye düşünebilsek.
Yoksa bende burada birçok kişiye alkış alacak ya da amiyane tabirle mat edecek çok şey yazabilirim kendi penceremden elbette ama o zaman farklı düşüncelerimizi nasıl yazabiliriz ki?

Ben kimseye akıl ya da nasihat vermiyorum bu yazdığımla sadece düşüncemizi yazalım, insanlar okusun ya katılır ya katılmaz ya içinden bir şey alır ya almaz.
Ha, tartışmakta güzeldir ama tartışmanın da bir adabı olmalı.
Hayt huyt diye tartışmak yerine ya da karşımızdakini küçük düşürmek üzerine değil karşımızdakinin düşünceleri üzerine tartışsak bence daha güzel olur.
Ben genelde kendi açtığım konularda polemiğe girmiyorum çünkü saçma geliyor yoksa yazılanları doğru ya da katıldığım görüşler olduğundan değil.
Ben yazmışım zaten düşündüğümü, herkes kendi düşündüğünü özgürce ifade etmeli.

İnanın dünyada tartışılan yüzbinlerce konu var böyle bir konu için kırıcı ya da saldırgan tarzlara hiç lüzum yok.
Akademik bir tartışma yürütmüyoruz amenna ama hayt huyt falan gerekte yok yani.

Sevgiler.