CYAgency adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevabınız için çok teşekkür ederim, gerçekten çok detaylı ve açıklayıcı olmuş 🙏
Yazdıklarınızı dikkatlice okudum, özellikle tek format ilerleme konusu bakış açımı baya değiştirdi. Daha önce shorts + uzun video birlikte götürmeyi düşünüyordum ama anlattığınız abone alışkanlığı konusu mantıklı geldi. Başlangıçta tek format odaklanmak daha doğru olabilir

Ayrıca
  • Günde 1 shorts + düzenli saat konusu
  • Swipe rate ve retention’ın önemi
  • İlk saniyede izleyiciyi yakalama gerektiği
bunlar benim için en değerli kısımlar oldu.
Roblox’un shorts için daha avantajlı olabileceği fikri de mantıklı geldi, muhtemelen başlangıçta tek oyun + shorts formatında ilerlemeyi deneyeceğim.
Küçük bir şey daha sormak isterim:
Sizce yeni başlayan biri için ilk videolarda kalite mi yoksa miktar mı daha önemli? Yani biraz daha hızlı üretip deneme-yanılma mı yapmalıyım yoksa baştan daha özenli ama daha az içerik mi üretmek daha doğru olur?
Tekrar teşekkür ederim, verdiğiniz bilgiler gerçekten çok yardımcı oldu 🙏
İkisi de önemli açıkçası. Ama gereğinden fazla yükleme yapmak da iyi değil. O yüzden öncelikle rakip kanalları iyi analiz edip sağlıklı bir yükleme sıklığı belirlemek gerek.
Kaliteden ve miktardan önce düzen daha önemli çünkü. Paylaşımları aksatmak iyi değil. Aynı şekilde yükleme sıklığını bir anda çok fazla artırmak da iyi değil.
Baştan mükemmel işler yapamayabilirsiniz bu normal. İlk videolardan itibaren istatistikler gelmeye başladıkça zaten eksiklerinizi hatalarınızı görebileceksiniz ve hep daha iyisini yapmaya çalışacaksınız.
Hedef swipe rate %80 ve üzeri olmalı. retention hedefi de %100 ve üzeri olmalı. Beğeni ve yorum yani etkileşim de düşük kalmamalı.