Selamlar,
2020’de tatildeyken düşündüğüm bir date uygulama fikri vardı. Normal uygulamalardan farklı olması için gizlilik ve merak uyandıracak fiziksel kartlarla etkinlikler düzenleyip, bu etkinlikleri de herkesin katılamayacağı şekilde marketing ile duyurma gibi bir fikrim vardı.
Aradan geçen yıllarda nişan, nişan atılması, psikolojik olarak tedaviler, antidepresanlara başlamak derken süreç istemeden bayağı uzadı. R10’dan tanıştığım ortağım Semih ile uygulamayı 1.5 ayda A’dan Z’ye istediğimiz formata çevirdik ve uygulama yarın yayına çıkıyor. Yarın inşallah çıkıyor diyelim, şu an onay sürecinde.

Bu süreçte ister istemez tüm date uygulamalarını indirdim. Yetmedi, daha iyi test edebilmek için abone oldum. Ama gördüğüm manzaralar sadece 1 like, 5 like veya 1-2 mesajdan ötesine geçmedi. (Profiller bana ait değildi, her hesapta farklı profiller oluşturdum.) Yetmedi, sizlerin de bildiğini düşündüğüm 2 platformda kadın yayıncı oldum, taciz edildim ahahahah. Abi inanılmaz, erkekler babacım siz neler yazıyorsunuz öyle?
Rakip analizlerini iyi yaptığımı düşünüyorum. Uygulamaların %70’i fotoğrafta +90992412519214124 telefon numaraları, “WP yaz, app kullanmıyorum”, “Telegram’dan yaz, yanıyorum” gibi bot veya *********** hesaplarla dolu.
Ben birazcık bunun önüne geçmek ve gerçek anlamda kaliteli insanları buluşturmak istiyorum.
Bana kalırsa bizim sağladığımız avantajlar:
  • Gerçek anlamda WP, Telegram veya sahte kişilerden uzak bir flört uygulaması
  • İnsanların sadece birbirleriyle eşleşmesi değil, aynı zamanda bir network kurması için çalıştığımız bir sistem
  • Fiziksel kart ile insanlara uygulama ile duygusal bir bağ kurdurmak
  • Seçilme ve fark edilme hissini yaşatmak. Bu uygulamada verilecek fiziksel kartlar paralı olmayacak. Sadece ilk 100 kişi satın alabilecek, sonrasında ise uygulama içerisinde o kişinin seçilmesi gerekecek
  • Sınırlı katılımla düzenlenecek etkinlikler
  • İleride sunmayı düşündüğüm, mekanlarla anlaşmalı bir yapı kurup insanların gerçekten birisiyle kahve içip tanışmak istemesi durumunda bunu gerçekleştirebileceği bir ortam sağlamak. Kafede hesap ödeme kısmında ise isterse erkek %100 ödeyebilecek, isterlerse yarı yarıya bölünebilecek bir format olacak. Fiyatlar da anlaşmalar üzerinden daha uygun tutulacak
Aklıma şimdilik gelenler bunlar. Ama günün sonunda bir dating uygulaması yapıyorum. Rakiplerimin harcadıkları tutarları biliyorum çünkü asıl işim influencer marketing. Onların 1 influencer’a harcadığı parayla ben uygulamayı çıkartıyorum
Kısa süre içerisinde rakiplerime ulaşmam çok zor ama bu, geçemeyeceğim anlamına gelmiyor.
Projesi olan, fikir paylaşmak isteyen veya tanışmak isteyen olursa WP üzerinden bana ulaşabilir. Genelde uyuyan birisi değilim, o yüzden gece olsa bile yazabilirsiniz.

Bu işin en güzel yanı bana kalırsa, hayalini kurduğunuz bir iş fikri ne olursa olsun onu hayata geçirdiğinizi görmek. Belki hiçbir şey planladığınız gibi gitmeyebilir ama en azından denemiş olursunuz.
Keşkelerle yaşamayan birisi olarak bakalım benim kurduğum bu ütopya nasıl sonuçlanacak, ben de merak ediyorum.

Herkese iyi forumlar.