Jandarma başarısız olmuş Jasat cok ayrı ısler yapmış bu kendi jandarmanın içerisine kim müdahele etmiş bunu bulmaları gerek cok ayrı bır konu bu konularda katılıyorum. Özellikle narinin psa raporlarının dikkate alınmaması ve geçiştirilmesi, Jet hızında yargılama yapmaya çalışmaları dönemin Adalet bakanının amatörce açıklamaları bunu kabul ediyorum . İstanbul cinayetten bir ekip 2 günde çözerdi oda doğru da ben burada bırazda bazı konulara hiç hiç değinilmeden konuyu geçiştirmeye çalıştıklarını düşünüyorum . Köylü ve aile komple mağdur rolünde bu durumlar hakkındada konuşalım. köyde ve tarlalarda birden fazla yangın çıktı. Rüzgarsız havada, elektrik tellerine müdahale edilerek yangın çıkarıldığı belirlendi. Bazı köylüler (Güran ailesinden Kurtuluş Güran, Ömer Faruk Güran ve Mehmet Şevket Kaya gibi isimler) ellerindeki plastik çubuklarla elektrik tellerini birbirine değdirerek hem yangın hem elektrik kesintisi yaratmaya çalıştı. Mahkeme kararında bu arama ekiplerinin dikkatini dağıtmak ve delil yok etmek olarak değerlendirildi
Suriyelilerin çadırı yakınında Narin’in terliği bulundu diye asılsız ihbar ekipler oraya çekildi.
Köyde yangın çıkarma.
Arama sırasında elektrik kesintileri yaratma.
İki kişi bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürüyor diye yalan ihbar.Sürekli yanlış ifade ve ihbarlarla jandarmayı oyalama.
Tüm bu eylemlerle ekipleri dere yatağından uzak tutma
Neredeyse tüm aile üyeleri Salim Güran başta olmak üzere Yüksel, Enes ve diğerleri) 21 Ağustos 2024 (kaybolma günü) WhatsApp mesajlarını, sesli görüşmelerini ve arama kayıtlarını tamamen sildi.
JASAT Siber Suçlar tarafından telefon imajları çıkarıldı; silinen veriler kısmen kurtarıldı.
İddianamede ve gerekçeli kararda “aile üyelerinin başından itibaren olaydan haberdar olduklarını ve ortaya çıkmasını engellemeye yönelik organize çaba” olarak değerlendirildi.
Baba Arif Güran olay günü şehir dışındaydı.
Anne Yüksel, abi Enes ve diğer aile fertleri hiçbir şekilde Arif’e haber vermedi.
Arif, komşu köyden bir arkadaşı arayınca öğrendi.
İddianamede açıkça “hayatın olağan akışına aykırı” denildi ve ailenin organize şekilde hareket ettiğinin kanıtı olarak gösterildi.
Aile, kaybolmanın hemen ardından köyde “aile meclisi” topladı.
Nevzat Bahtiyar’ın akrabası çoban Ahmet Akgün’ü şüpheli görüp sorguladılar, darp ettikleri ve sonra susması için hediye saat verdikleri iddiası mahkemede video ve tanık ifadeleriyle tartışıldı.
Jandarma tutanaklarında yer aldı; delil karartma ve yanlış yönlendirme kapsamında değerlendirildi.
Aile üyelerinin jandarma personelini gizlice dinlemesi ve takip etmesi (Fuat Güran dahil).
Narin’in son görülme saatleri konusunda çocuk tanıkları yönlendirme 17.40-18.47 arası gördük”beyanları, kamera ve HTS ile çelişkili
Ayak numarası uymayan terlik ile Suriyeli çadırları yönlendirme girişimi.
Kardeşiyle konuşurken: Abican kimseyle konuşma, kendine dikkat et.
Ağabeyi Baran’la: “Rapor geldi mi? Adli tıp raporu ne zaman çıkacak diye defalarca sordu.
Enes güran 2. duruşmada Nevzat Bahtiyar’a dönüp Ben F.A. dersem kızından anlarsın dedi ve gerginlik çıktı. Salon karıştı, aile dışarı çıkarıldı.
Bir görüşmede: Narin benim diş fırçamı kullanmıştı, bir şey çıkar mı? dedi. Bu görüşmeler JASAT tarafından kaydedildi ve dosyaya girdi. Savcılık “kendi suç delilini merak ediyor şeklinde yorumladı.
Abi şimdi belgeselde ailenin yok yere suçlandığını belirten yönlendirmeler var, O bölgede ki köylünün yok yere linçlendiğini ve tehdide uğradığını söylüyorlar. Ama yaptıkları eylemler ve saboteler hiç dostane değil. Şimdi siz toplumsunuz ve haberde bu bılgılerı goruyorsunuz. Bu yazdıgım bılgıler jandarma ve jasat raporlarındada geçiyor. Özellikle amca güranın eşinin kardeşinin o köyü gören tepede korucu olduğu ve kameraları dahi gizlice kontrol ettiği bilgiside sizde. Allah aşkına nasıl bu adamların suçsuz olduklarını dusunulebilir ki.
Bu ülkede jandarma veya jasat bu durumlarla ılgılı kendı ıcerısınde soruşturma yaptımı o zaten belli değil Jet hızında yargılama yapmaya çalışanlar Psa 'yı ciddiye almayan hakim savcı kim varsa, Çok çok konuşulması gereken şey varken köylü ve aile hakkında özellikle annesi hakkında hiç mi hiç konulara değinilmemiş. Enes güranın davranışlarına hiç mi hiç düzgünce ve tarafsızca değinilmemiş. Jandarmanın yaptığı Jasatın yaptığı hatalar tek tek açıkca dile getirilmiş, Ancak objektif olarak bu kadar bilginin olduğu davada yukarıda yazdıklarımın bir kaçını konuşmalara serpiştirilmiş ama detaylandırılmamış. Burada tek mağdur hala NARİN'dir Ailenin içeride olması veya köylünün bu durumda olmasını hala bir mağdurıyet olarak gormuyorum.
Herşeyi geçin TOPLUM BU DAVANIN UZERINE GITMESE NARİN O HALA O DEREDE O TAŞLARIN ALTINDA OLURDU. Aileninde köyünde jandarmanında jasatında yaptığı iş ortada. Ama TOPLUM HALA suçlu gösteriliyor, aksine toplum olmasa o çocuğu bulamazlardı.