Bana sallamak seni haklı çıkarmayacak, bilimle çelişmez diye iddia edip hiçbir bilimle çelişme iddiasını kabul etmeyip kaçarsan düzgün bir üslubu hak etmezsin, anladın mı? Senin kibarlık, nezaket, üslup talebin şeye benziyor, hayatın boyunca tarhana çorbası, etsiz kuru fasulye ve soğanın cücüğü ile büyümüşsün ama "Portakallı Pekin Ördeği" isterim diye tutturmuşsun, kusura bakma özüne dön biraz. Ben alim değilim ama sen cahil değil zırcahilsin bu arada. Benim çok bilme gibi bir iddiam yok, senin hiçbir şey bilmediğin konusunda iddialıyım sadece. Ben en azından ezbere de olsa bir "düşünce" sahibiyim, senin kendine ait bir fikrin dahi yok, zora gelince onu özelden konuşuruz diyen bir yapıdasın oturup tartışacak halimiz yok, bak git yoluna hadi, bir şey de ayrı yazılır senin seviyende birleşik yazıyorlarsa onu düzeltmeyi ihmal etme.
Seninle tartışamadık dostum.
Diğer arkadaşa soru sordum, sonra ana konudan uzaklaşıldığını farkettim. Ona o yüzden öyle yazdım.
Arkadaşla özelden tartışabiliriz veya ayrı konu açılır oradan devam edebiliriz.
Kaçma derdim, niyetim yok.
Herkesle konuşabilirim, tartışabilirim ama senin seviyen berbat.
Mesajlaşmamızı tekrar oku.
Benim yaklaşımım ve senin mesajların arasındaki farkı anlayacaksın derdim ama anlamayacaksın.
O olguya sahip değilsin.
Bizim ülkemizin agnostiği de bu işte.
Bu son mesajım sana dair.
Ben zır cahilim, vaktini aldım, hakkını helal et.