Celal beyin dillendirdiği şeyi referans mı almalıyız?
Kendi alanındaki bir şeyi, ayet onu dememesine rağmen aynı kaba mı sokalım o söylüyor diye? Nerede mantık ve bilimsel bakış açısı?
Ayrıca burada agnostik olarak herkesten çok sizin burada + kazanma ihtimaliniz olan bir konuda daha derin düşünmeniz gerekmiyor mu? Celal beyin bahsettiği deprem ile ayette verilen sarsılmazlık aynı şeyi mi ifade ediyor size göre de? Eğer öyle değilse en çok sizin konuşmanız gerekmiyor mu?
Ateistler kendi içerisinde tutarlı, yok diyor. Var diyen gelsin ispatlasın diyor.
Ama sizinkisi herkesten daha konforlu bir alan.
Onu da bilmiyorum bunu da bilmiyorum diyerek işin içinden çıkıyorsunuz. Çıkmanızda da sorun yok ancak bu tarz konularda o +'yı kazanmak için daha derine inmesi gereken siz agnostiklersiniz.
Yeri gelince bir anda ateist yeri gelince bir anda agnostik oluyorsunuz.
Hoş benlik bir şey yok, selamlar.
Her yazdığınızı selamlar diye bitirince resmi falan mı göründüğünüzü düşünüyorsunuz? Bir gülme geliyor o yüzden diyorum biraz garip. Hani bilimle çeliştiğine bir örnek diyen sen, al bak bilimle çelişiyor diye bir örnek atılınca neyse konu ateistler biz susalım diyen yine sen, hala konuşmaya çalışan yine sen, sence de biraz fazla olmuyor musun sen? Adı Celal diye mi iddiasını beğenmediniz, aynı şeyi bende söylüyorum, başka agnostikler, deistler, ateistler, panteistler vs. vs. söylüyor, illa konu Celal ismi mi zannediyorsunuz? Sarsıntı olmasın diye dağları çaktık diyen bir ayet var, tam tersine dağlar sarsıntıların oluşturduğu yani deprem ve çarpışma eseri karaların üst üste binerek oluşturduğu dağlar sarsıntı noktalarıdır diyen bir jeoloji mühendisi, neresini beğenmedin? Başka bir konuda sperm diyor sen kemikten omurgadan olabilir diye kıvırıyorsun mezdeke gibi, ilk oluşan gök cismi dünyadır deniyor diyor cevap dahi veremeyip onu özelden konuşuruz fazla şaapma diye susuyorsun, konu Celal olunca mı konuşasın geliyor senin? İnsan hatasını bilir susar be, daha fazla kendini rezil etmemek için durur bir ben ne yapıyorum diye düşünür. İlla bilime ters 300 ayet dökmemiz mi lazım? Hadi döktük sırf seni memnun etmek için, hangi birine inanacaksın? Fikrin mi değişecek? Fikrin değişse bize ne faydası var? Kuran İsa'ya İncil'i indirdik diyor, İsa ise İncil diye bir kitap görmeden ölüp gidiyor, havarileri o kitabı yazıyor yani gökten inme indirilme değil, bunu yazsam tatmin mi olacaksın?
Anne karnında bebek oluşumundan bahsediliyor, önce kemik olur, kemiklere deri giydirilir diyor, bilim kemikleşmenin en sonraki iş olduğunu söylerken bununla tatmin olacak mısın? Yooo, bunları da Celal demiyor hee. İnandığın kitap zamanında maaşlı eleman olmasa gerek ki yarın kimse ne kazanacağını bilemez diyor, aynı şekilde senin tanrın ultrason diye bir şey icat edileceğini öngörememiş ki rahimlerdekinin cinsiyetini yalnızca o bilir diyor, biz ultrason ile 3-4 ayda öğreniveriyoruz hemen. Rüzgarı kesiveririm gemiler öylece kalır diyor, motorun icadını düşünememiş. Haccı ilan et ki gerek yürüyerek gerek yorgun develerle sana gelsinler diye ayet var, yürümüyorsan veya oraya gittiğin deve yorgun değilse hac kabul olmuyor demek, arabanın uçağın icat edileceğini öngöremeyen bir tanrı. Yeryüzünü çarşaf gibi sermiş örneği de verilmiş zaten, düz olduğunu açıkça söylemiş ama kıvırdıkça kıvırmışlar sulandırıp üste çıkma çabasına girişmişler. Tevrat'ı tasdikleyiciyizdir, onaylıyoruz diyen sizin kitabınız, tevrat değiştirildi diye komik komik iddialar ortaya atan yine sizin kitabınız tabi tevrat'a baka baka İbrahim'in babasının adını yanlış yazma, Meryemleri karıştırma, güya Nuh'un gemisinin indiği yeri karıştırma gibi tevrat'a zıt şeyler yazdığını mı fark ettiler ne yaptılar. Herkes eşittir iması yaptığını söylediğiniz kitap oruç ibadetinde bile kutup ve ekvatordaki insanlar arasında eşit olmaktan çok uzak ama nereden bilsin ki çöllerde? Yıldızlar şeytana atış taneleri mesela, öyle olduğunu düşünmek biraz komik ama bilimsel olarak bir şey diyemiyorum. Enfal 1'de söylediğini Enfal 41'de jet hızıyla reddeden sizin kitabınız, tatlı ve tuzlu suların karışmama ayetinde tek ayet içerisinde 4 büyük bilimsel hata yapan yine sizin kitabınız, arıların ne yediğini neresinden çıkardığını bilemeyen yine sizin kitabınız, denizleri yiyecek ve süs eşyası çıkarmanız için yarattım diyen sizin kitabınız, at ile eşeğin çiftleşmesiyle oluşan katır adlı hayvanı yarattığını söyleyen yine sizin kitabınız. Hadislere hiç girmeyeyim utancından insan içine çıkamazsın. Bilim ortalama bir insanın ne zaman erişkin sayılacağına karar vermiş ama senin inandığın kitap henüz adet dahi görmeye başlamamış yani en fazla 8-9 yaşındaki kızların bile boşandıktan sonra 3 ay iddet beklemeleri gerektiğini söylüyor daha ne istiyorsun acaba? Her canlıyı dişi ve erkek olarak yaratmış senin tanrın, gerçekte öyle mi? Elbette hayır, cinsiyetsiz olanından cinsiyet değiştirene hatta bölünerek çoğalanına kadar çeşit çeşit canlı var, kalbi düşünme organı zanneden bir kitap, güneşin dünya üzerinde bir balçığa çamura battığını, o civarda yaşayanların o yüzden siyahi olduğunu falan söylüyor senin kitabın bak şimdi konuşturma beni dinimize saldırıyor diye ayaklanacak millet.
Konuyu açan kişi özellikle agnostikler için garip bir not düşmüş, ben ona istinaden kendi görüşümü yazdım, senin gibi birisi kendinde onu bunu bilmiyorsun iması yapsın diye değil. Daha agnostisizm ne demek onu bilmekten acizsin aklınca laf soktuğunu zannediyorsun. Hiçbir şey bilmiyoruz falan dediğimizi zannediyorsun herhalde, o kadar sığ bakma azıcık araştır diyeceğim ama kendi inancını bile araştırmaktan aciz olduğun görülüyor. Fetva verecek halin yoksa sus otur yerine, o videoda Celal değil Bilal olsa sanki görüşün değişecekmiş gibi komik komik hareketler. O söylemese bu bilinmiyor muydu? Dağların oluşumu bilindikten sonra Celal'e ihtiyaç mı var? İlla eline metni verelim, senin inanıp güveneceğin birine söyletelim bu mudur?