BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu gece görüp okudum ama "agnostikler uzak dursun" yazdığı için bir agnostik olarak dışlandığımı hissedip uzak durdum. Birkaç kişi de garip garip şeyler yazmış, önce hani bilimle çelişme delili demiş, al bak diye Celal Şengör'ün kendi mesleğince dillendirdiği bir delili atmışlar ve kişi ben fetva veremem ama bence Celal bey yanılıyor, delil istediği halde konu ateistler olduğu için konu sahibine ayıp etmeyelim susalım gibi bir cümle kurmuş onu okudum güldüm geçtim cevap verme gereği duymadım.
Celal beyin dillendirdiği şeyi referans mı almalıyız?
Kendi alanındaki bir şeyi, ayet onu dememesine rağmen aynı kaba mı sokalım o söylüyor diye? Nerede mantık ve bilimsel bakış açısı?

Ayrıca burada agnostik olarak herkesten çok sizin burada + kazanma ihtimaliniz olan bir konuda daha derin düşünmeniz gerekmiyor mu? Celal beyin bahsettiği deprem ile ayette verilen sarsılmazlık aynı şeyi mi ifade ediyor size göre de? Eğer öyle değilse en çok sizin konuşmanız gerekmiyor mu?

Ateistler kendi içerisinde tutarlı, yok diyor. Var diyen gelsin ispatlasın diyor.
Ama sizinkisi herkesten daha konforlu bir alan.
Onu da bilmiyorum bunu da bilmiyorum diyerek işin içinden çıkıyorsunuz. Çıkmanızda da sorun yok ancak bu tarz konularda o +'yı kazanmak için daha derine inmesi gereken siz agnostiklersiniz.

Yeri gelince bir anda ateist yeri gelince bir anda agnostik oluyorsunuz.

Hoş benlik bir şey yok, selamlar.