Katılım evim 500.000₺ aylık ödeme 33.333₺ Dosya masrafı 35.000₺ ( anında ödeme ) 5. Ay Teslim
Süreç:
1 - 6. ayı'da ödedikten sonra teslimat tarihi verirler
2 - Teslimat tarihinden önce araç araştırmasına başla derim, teslimat tarihine yakın bir vakitte de karar ver, kaporanı at adama.
3 - Aracın değeri eğer katılım bedelinden yüksek ise kalan tutarı alıcıya nakit verebilirsin, düşük ise danışmanın ile konuş ( küçük kalan tutarları taksit tutarından düşüyorlar diye biliyorum )
4 - aracı bulduktan sonra danışmanına ruhsat ve plakasını, aracın 4 taraftan fotoğraf ve videosunu iletirsin onlar inceleyip 1-2 gün için de onay verirler. Anında onay gelmiyor, satıcı tarafla bu yüzden sıkı konuşman lazım
5 - Aracına onay verildikten sonra expertizini yaptır ve kaporanı atabilirsin sonraki süreçte alım tarihi yaklaşınca aracı sigortalattır ( yoksa satış alamazsın )
6 - Satış işlemini önce alırsın noterden, plaka vs. her işlemini hallettir teslim tarihinde ve adamla sabah saatlerinde hallet bu işlemleri kesinlikle öğleden sonraya bırakma çünkü para akşam 17.00'a doğru yatıyor
7 - Eğer satıcı galerici ise katılım evimden ve ya hangi finansman ise satıcıya verilecek garanti ödeme belgesi iste " şu şu tarihte şu şu kimlik yazılı kişi için şu miktarda ödeme satıcıya yapılacaktır imza kaşe " şeklinde bir belge iban da yazıyorsunuz oraya bildiğim kadarıyla, eğer galerici değilse katılımevime güvenmeyebilir, satışı aldıktan sonra adamla çay kahve iç para yatana kadar bu sürede de katılım evimi darla 2-3 kere bekliyoruz adamla yatmasını adam rehin tuttu beni göndermiyor falan filan diye
8 - Aracın hayırlı olsun
Teslimat tarihinden 1 ay önce tüm evraklarının kontrolünü yaptır, gerekli tüm imzalarım tamam mı, ekstra bir evrak gereklimi şehir dışından araç alabilirim son gün bana iş çıkartmayın gibi bir kaç kez danışmanını değil teslimat sorumlusuna sor bunları danışmanın baştan savma evet evet herşey tam diyebilir, ve özellikle imzaları atarken nelere imza attın, hangi evrakları teslim ettin adamlara kesinlikle not et, kaybedebilirler ve son gün sana iş çıkarabilirler ben vermiştim size yapacak bir şey yok deme şansın olabilir.
Not : Para satıcıya teslim edilene kadar ki olan tüm süreçte satışdan vaz geçebilir, içerde biriktirdiğin parayı alabilirsin, ancak para teslim edildikten sonra sistem kredi sistemi gibi çalışır, ve taksitlerini asla geciktirmemen gerekir.
Not2 : %40 tamamlamadan ödemelerini teslimat yapmazlar ancak devletin koyduğu kanuna göre siz bir anda %40 peşinatta verseniz, yine 5-6 aydan önce size hiç bir firma teslimat yapamaz. O yüzden taksit taksit gitmek daha mantıklı, ya da bir anda peşinatı verirsin kafan rahat, 6. ayda gider teslim alırsın aracını.
Not3 : Aracın bedelinin katılım evime girdiğin tarihten teslim tarihine kadar %15 ila %20 bandında fiyat artışını hesap ederek alacağın tutarı hesapla. Yoksa teslimat günü geldiğinde finansman şirketinin vereceği para eksik kalabilir. Fazlası sorun değil ama eksik kalırsa anlıkta zorlanırsın. Bu yüzden finansman şirketine başvurmadan önce kesinlikle hangi aracı alacağına nasıl bir şey alacağına bütçene göre önceden karar ver ve %15-%20 zamlı hesapla.
Not4 : Teslimat anında elinde en az 50.000₺ nakit para bulundur, sigorta, kasko, yol giderleri, expertiz, kapora gibi şeyler için kesinlikle bunu unutma.