drmakarna adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
''Ateist biri sizin neye inandığınızı umursamaz sizi ikna etme çabası da olmaz '' buna inanıyorsanız : D
Ben de orada afalladım zira konuda bile bir din düşmanlığı net şekilde görülüyor. Sizin meajınızı görmeden önce burda da ateist çıkmadı bunlar din düşmanı demiştim içimden. Ateistler ki benim gördüklerim dindarlardan beter ve ikna da olmuyorlar

Gelelim asıl meseleye. Ben bir kere dinlerde Tanrının yönteminin tanrısal değil insani olduğuna inanıyorım. Yani görünmez melek yollayacaksın o insanlara söyleyecek insanlar inanacak akıl işi değil daha doğrusu bu Tanrı işi olamaz. Olsa bile her geçen gün üstüne eklenerek amacından sapılmış olsa gerek.

Önceki mesajımla ilgili de anlaşışmadığımı düşünüyorum. Çünkü ben bir insanın sorgulayan, gözlemleyen bir insanın ateist olamayacağını savunuyorum çünkü tüm deliller bunu gösteriyor. İnsanlar dine karşı olmayı ateistlik sanıyor.
Gerçek ateist olsa aşağıdaki argümanı umursamaz. Ahlak erdem delikanlılık boş şey bunlar bilimin bildiği kainat galaksiler büyük resme çok geriden baktığında "Ateist olduğu halde dürüst olan insan, en delikanlı insandır" Olayını çoktan geçmiş olmak gerekir düşünsel boyutuyla söylüyorum.