deeprock2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Prof. Dr. Celal Şengör'ün yer bilimci olduğunun farkında mısınız? Sanırım bilime inanmıyorsunuz. Ben de dinlere inanmıyorum. İnançsızlığınıza saygı duyuyorum.
Bu arada bu videoyu neden paylaştım? Böyle bir şey var mı dediğiniz içindi. Yer bilimi veya din konusunda bilgisizim desem yeridir. Açıkçası, doğru ya da yanlış olduğu konusunda hiçbir şahsi yargıya varmadım; yani fikrim yok.
Ana konudan kopuyoruz ama son kez cevap vereyim bu hususta;

Kişinin ne olduğunun önemi yok. Sahip olduğu bilgiyle okuduğu ayetteki anlam arasındaki ilişkinin önemi var. Ve kurduğu ilişki benim anladığım anlamla objektif değil.

Bilime inanıyorum. Tersini nereden çıkardınız? Problem, gözlem, hipotez, deney tüm adımları geçtik, bilimi şimdi de %100 Celal beyin söylediklerine ve düşüncelerine mi indirgedik?

Sizin neye inandığınızla ilgilenmiyorum açıkçası. Sadece dinlere inanmıyorum dedikten sonra din konusunda bilgisizim demek, kocaman bir boşluk. Bu boşluğu ancak kendiniz doldurabilirsiniz.

"Bu arada bu videoyu neden paylaştım? Böyle bir şey var mı dediğiniz içindi. Yer bilimi veya din konusunda bilgisizim desem yeridir. Açıkçası, doğru ya da yanlış olduğu konusunda hiçbir şahsi yargıya varmadım; yani fikrim yok. "

Bu kısımlar bağlamdan falan çok kopuk. Sebep-sonuç ilişkisi üzerine biraz kafa yormak gerekli.

Katkınız için teşekkürler, hayırlı sabahlar.