digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
8) Benim için kutsal kitaplarda çok açık modern bilim ile çelişen ve net şekilde hatalı olan ayetler var. Herkes kendi kitabının mucizelerinden bahsederken kimse kendi kitabındaki bilim ile çelişen ayetten bahsetmiyor. Ama bir agnostik ateist olarak amacım birilerini ateist yapmak değil. O yüzden bu ispata girmeyeceğim. Çünkü ben kesin ayet göstersem de kabul etmeyecekler, dil bilimsel taklalar atıp, o söz aslında o anlama gelmiyor diye 1000 senelik verilen anlamı değiştirmekten çekinmeyecekler.
Keyifle okudum maddeleri.

Sadece bu maddeyi çözemedim açıkçası.

- Kutsal kitaplardaki herhangi bir ayet, bilim ile çelişiyor mu, çelişiyorsa hangileri, örnek verebilir misiniz?

- Herhangi bir ayetin bilimle çelişmesi durumunda bilim tarafını hangi kriterlere göre standart kabul edeceğiz?
Yani bilimden kastımız ne?
Bilimdeki herhangi bir bölümün 720 yıl sonra değişmeyeceğini kabul ediyor muyuz?
Yani bilim dediğimiz şeyin, bizim şuandaki akıl, fikir ve deneylerimizle ispat ettiğimiz olgular ise, 910 yıl sonra bambaşka akıl, fikir ve deneylere sahip olursak bugün bilim dediğimiz o bölüm değişirse ne yapacağız? Burdaki bilim kabulümüz nedir? Bilim, değişmeye açık mı? Eğer açıksa kutsal kitaplar ile şuanki bilim seviyemiz arasındaki çelişkilerde nereyi doğru kabul edeceğiz?