Ateist biri sizin neye inandığınızı umursamaz sizi ikna etme çabası da olmaz. Yokluk ispat etme kavramı da gerçeklikten uzak mesela ben unicorn şeklinde gezegen olduğunu iddia edebilirim siz olmadığını kanıtlayabilir misiniz ? Bu tartışmaları anlamsız buluyorum kim neye inanıyorsa inansın insanları dinine ırkına göre değil iyi veya kötü olarak değerlendirmek en doğrusu. Ateizm konfordan çok uzaktır dünyanın birçok yerinde özellikle de Türkiyede.
Selam olsun,
İnsan iddia ettiğini ispat etmek durumundadır.
Siz mantık hatası yapıyorsunuz.
Unicorn şeklinde gezegen var diyorsanız ispatlamanız lazım.
Yani iddia eden, ispat etmeli bu sadece bilimsel değil evrensel bir durumdur.
Şöyle bir şey denmiş olur bu durumda.
Ben inançsızım ve Allah yok diyorum hadi varlığını ispatla.
E, iyi de sen yok diyorsun ve bir iddianın sahibisin hukukta olduğu gibi mantıkta da ispatı iddia eden yapar aksi takdirde iddiası safsata olur.
Yanlış anlamayın aynı konuları inananlar içinde açıyorum yani maksat Ateist arkadaşlar şöyle böyle demek değil.
Ben her kesime aynı şeyi yazıyorum.
Var diyorsan ispat et, yok diyorsan ispat et.
İspat edemem diyorsan iddia etme.
Unicorn şeklinde gezegen vardır ya da yoktur yazmadım ama siz var yazdınız diyelim.
Benim düşüncemden bağımsız sizin iddianızı ispatlamanız lazım, delil sunmanız lazım.
Ben hayır yok dersem ben ispatlamalıyım ve olmadığının delilini sunmalıyım bugüne kadar tespit edilen gezegenlerde böyle bir şey yok sen bugüne kadar bulunmayan bir şeyi nasıl iddia ediyorsun diye. Böyle bir şey demiyorum elbette farazi yazıyorum.