Selam olsun,

Malum ara sıra dini eleştiriler yaptığım konularım oluyor ve haklı eleştiriler olduğunu düşünmeye devam ediyorum lakin bugün biraz Ateist arkadaşlarla iletişim kurmak istiyorum.
Ben uzmanlığım ya da uzmanlık seviyesinde olmasa bile genel bilgim olan konularda farklı kitlerle tartışan birisiyim ve bugüne kadar tartışmalarda Ateist arkadaşlar kadar konfora sahip hiçbir kesim görmedim. (Agnostikler konuya bulaşmayın, size sonra konu açacağım )

Bir Müslüman Allaha inanır, kitaba inanır, peygambere inanır.
Ateist ise bunlara inanmaz.

İnançlı biri deliller sunar, anlatımlar yapar ve inancının doğrulunu ispat etmeye çalışır ama bir Ateist bunlarla ilgilenmez.
Ateizmi savunması gerekmez, anlatması gerekmez hatta delil sunması gerekmez.
Ateistlerin yapması gereken tek şey sizin inancınızı çürütmektir.

Yani siz Allah'ın varlığını ispat etmeye çalıştığınızda bir Ateist kendi inançsızlığını ispat etmeye çalışarak size yanıt vermez, beklenmez bile böyle bir şey.
Ateistin yapacağı şey size sizin inancınızla ilgili yanlışta olduğunuzu iddia etmek ve bunu ispat etmektir.
Savunmada olan her zaman inançlı olanlardır, Ateistler ise her daim hücumda olanlardır.

Mesela hiçbir Ateist kendi düşüncesini savunma telaşında değildir çünkü kendisinden bu beklenmez.
Bir düşüncesi de bu bağlamda yoktur. Ateist arkadaşlar kızmasın sizleri çok seviyorum ya da Müslüman arkadaşlar sizleri de çok seviyorum.
Sadece anlatmak istediğim şey Ateizm kendi başına bir düşünce olmadığından yani Teizme karşıt olmakla var olan bir duruş olduğundan Anti Tezim daha da yani hepimizin bildiği Ateizmin dinlere ya da dindarlara inançlarının ne kadar manasız olduğunu anlatmak yerine kendi düşüncelerinin savunması yapması gerektiğidir.

Ateist arkadaşlar kendilerine inandırdıkları gibi Müslüman arkadaşlara da bilimsel diye bir durumu kabul ettirmiş durumda olduğundan savunmadan ziyade sadece hücum odaklıdır.
İşin tuhafı dindarlarda bunu kabul etmiştir.

Somut bir örnek üzerinden gidersek konu daha net anlaşılabilir sanırım.
Mesela evrim konusu.
Evrim, bilimsel bir gerçektir. Bir insanın ben kabul ediyorum ya da etmiyorum demesi önem arz etmez.
Bilimsel olarak evrimin olduğu tartışmasız bir gerçektir.
Evet, bilimsel kısmı bu ama işin dananın kuyruğunu kopartan kısmı bundan sonrasında başlıyor.

Evrimin gerçek olduğu bilimseldir lakin bunun yaratıcı tarafından yapıldığı ya da doğal seçilim ile rastgele olduğu bir felsefi konudur.
Yani evrim gerçek ama nedeni/nasılı felsefidir.
Daha somutlaştırırsak evrim gerçektir ama evrim teorisi adından da anlaşılacağı üzere bir teoridir.
Bilimin tanımı yüzeysel yazarsak "deneye alınabilen, tekrar edilebilen" ve sonucunda bilgiye ulaşılma durumudur.
Evrim bilimseldir yani evrim olmuştur bu kanıtlanmış bir gerçekliktir ama evrimin tesadüfen daha doğru ifadeyle doğal seçilimle olduğu ya da aynı oranda bir yaratıcı tarafından tasarlandığı bilimsel olarak deneye alınamayacak olmasından kaynaklı bilimsel olarak eşit derecedir.

Yani anlatmak istediğim bir Ateistin kendi düşüncelerini "ben inanmıyorum, Allah yok diyorum ve yok olan bir şeyin yokluğunu nasıl ispatlayabilirim" basitliğinden çıkması gerekir.
Biri şeyin varlığı gibi yokluğu da ispat edilebilirdir.

Bunları yazıyorum ama Ateistlere karşı nefret duygularımdan dolayı değil aksine her inanç ve inançsızlığa saygı duyuyorum yani benim için kim kimdir sıfır öneme sahip.
Sadece gerçekten çok konforlu bir alanda sadece hücum ederek yazıp çizmelerini pek doğru bulmuyorum.
Carl Sagan'ın sevdiğim ender cümlelerinden birisi "kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir." dir.

Ateist ve dindar arkadaşların yanış bildiği ya da yanlış kabul ettiği üzere bir şeyin yokluğu kabul edilemez o yüzden varlığının kanıtı lazım savı büyük bir mantık hatası içerir.
Ben güneşimizin yanında bir başka ufak güneş olmadığını size kütle çekimi ile ispatlayabilirim yani gördüğünüz üzere yokluğu ispat edebilirim.

Ben sadece konu açmak istedim yoksa ne Ateist arkadaşlar kendi inançsızlarını ispat etmeyi lütfeder ne dindarlar savunmadan hücuma geçeyim der.
Yazayım dedim.